Recept på örthummus

by Mikaela Bjerring on 15 oktober, 2018 · 4 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, IFD - Antiinflammatorisk kost, Kost, Recept, Vegansk kost

Örthummus är en riktigt välsmakande och fräsch variant av den klassiska kikärtsröran med rötter från det arabiska köket. Bre på fröknäcke, använd som grönsaksdipp eller servera som tillbehör till diverse maträtter.

Örthummus recept
Örterna du använder kan du variera efter tycke och smak, men det gäller att skapa harmoni mellan dom. Vissa örter gifter sig bättre med varandra än andra. Örtgrupper som balanserar upp varandra där du kan välja ut 2 eller fler är t.ex:

  • Gräslök, dill, persilja och koriander.
  • Basilika, persilja, dragon, gräslök.
  • Timjan, oregano, rosmarin, salvia, dragon.

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Börja med att skölja av kikärtorna väl i ett durkslag.
  2. Mixa tahini och vatten tills krämigt med hjälp av en stavmixer eller matberedare.
  3. Tillsätt kikärtor, vitlök, citronsaft och mixa tills du fått en slät konsistens.
  4. Tillsätt örterna, hampafröolja, spiskummin, örtsalt, svartpeppar och mixa lite lätt under några sekunder tills allt blandats väl.
  5. Lägg upp hummusen i en skål och toppa med lite örter.
  6. Hummusen håller sig bra i kylskåp i en sluten burk i ca 3 dagar.

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Anette oktober 18, 2018 kl. 21:18

Tack för receptet! Ska prova. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring oktober 19, 2018 kl. 20:23

Vad trevligt! Tycker jag du ska. 🙂

Svara

3 Anne oktober 19, 2018 kl. 10:26

Ser riktigt krämig och god ut. 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring oktober 19, 2018 kl. 20:22

Krämig och len. Riktigt god blir den. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: