Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Örthummus är en riktigt välsmakande och fräsch variant av den klassiska kikärtsröran med rötter från det arabiska köket. Bre på fröknäcke, använd som grönsaksdipp eller servera som tillbehör till diverse maträtter.

Recept på örthummus

Örterna du använder kan du variera efter tycke och smak, men det gäller att skapa harmoni mellan dom. Vissa örter gifter sig bättre med varandra än andra. Örtgrupper som balanserar upp varandra där du kan välja ut 2 eller fler är t.ex:

 • Gräslök, dill, persilja och koriander
 • Basilika, persilja, dragon, gräslök
 • Timjan, oregano, rosmarin, salvia, dragon

Detta behöver du:

Så här gör du:

 1. Börja med att skölja av kikärtorna väl i ett durkslag.
 2. Mixa tahini och vatten tills krämigt med hjälp av en stavmixer eller matberedare.
 3. Tillsätt kikärtor, vitlök, citronsaft och mixa tills du fått en slät konsistens.
 4. Tillsätt örterna, hampafröolja, spiskummin, örtsalt, svartpeppar och mixa lite lätt under några sekunder tills allt blandats väl.
 5. Lägg upp hummusen i en skål och toppa med lite örter.
 6. Den håller sig bra i kylskåp i en sluten burk i ca 3 dagar.

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

 1. Anette

  Tack för receptet! Ska prova. 🙂

  Svara
 2. Anne

  Ser riktigt krämig och god ut. 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close