Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Så klär du dig rätt för yoga

av | mar 1, 2017 | Blogg, Meditation, Träning, Yoga | 0 Kommentarer

– I samarbete med Yogalove – Sidan innehåller reklam genom länkar till Yogalove.se –

När man utför yoga så är kroppen ens främsta verktyg. Det innebär även att dina träningskläder påverkar hela din yogaupplevelse. När du är bekväm med vad du har på dig så kan du lättare fokusera på dina yogaövningar och med ett lugnt sinne utföra positionerna på bästa sätt.

Så klär du dig rätt för yoga

Klä dig rätt för din aktivitet

Att vara rätt klädd när man tränar är viktigt oavsett vilken aktivitet det rör sig om. Träningsupplevelsen blir helt enkelt mycket bättre. När man utför yoga gäller det att ha kläder som är så mjuka och sköna som möjligt, samtidigt som dom även bör fylla rätt funktion. Om kläderna ska sitta löst eller tajt är upp till var och en vad som känns bäst, men själv föredrar jag kroppsnära yogakläder så att man kan utför alla övningar utan att kläderna är i vägen. Med tajtare kläder så kan man även lättare se positionerna och att kroppen är sträckt och vinklad rätt.

Att välja rätt yogakläder

Satsa på kläder av bra kvalité som är både lätta och bekväma. Det är också bra om kläderna är gjorda av funktionsmaterial eller liknande, så att de andas och transporterar bort fukt. Just när det gäller yoga så är det byxor och överdel samt tränings-bh om man är tjej att fokusera på eftersom aktiviteten utförs barfota. Det kan också vara skönt att ha en långärmad tröja att ha på sig i början av passet om det är kallt i lokalen. Den tröjan kan även komma väl till pass under meditationsstunden.

Yogabyxorna och toppen ska vara bekväma och ha en passform som ger bra rörelseförmåga. När du utför yoga så ska du fokusera på övningen och andningen med ett stilla sinne. Det sista du vill göra är att behöva rätta till kläderna, så det är viktigt för hela yogaupplevelsen att kläderna sitter som dom ska.

Beroende på hur mycket värme du behöver och vad som känns bäst så kan du välja antingen långa ben, trekvart eller yogashorts. Många föredrar även heldräkter. Märken av träningskläder som har stor fokus på yogakläder är t.ex Onzie och Run and Relax, med ett brett utbud av yogabyxor, toppar och tröjor i olika modeller både för kvinnor och män. För att få det mesta ut av yogan så krävs det självklart mer än bara rätt kläder. Det krävs även självdisciplin, kontinuitet och engagemang.

 

Ett stort utbud av yogakläder hittar du på yogalove.se

 

Relaterade inlägg:

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close