Så klär du dig rätt för yoga

- I samarbete med yogalove.se -

by Mikaela Bjerring on 1 mars, 2017 · 0 comments

in Blogg, Meditation, Träning, Yoga


När man utför yoga så är kroppen ens främsta verktyg. Det innebär även att dina träningskläder påverkar hela din yogaupplevelse. När du är bekväm med vad du har på dig så kan du lättare fokusera på dina yogaövningar och med ett lugnt sinne utföra positionerna på bästa sätt.

Klä dig rätt för din aktivitet

Att vara rätt klädd när man tränar är viktigt oavsett vilken aktivitet det rör sig om. Träningsupplevelsen blir helt enkelt mycket bättre. När man utför yoga gäller det att ha kläder som är så mjuka och sköna som möjligt, samtidigt som dom även bör fylla rätt funktion. Om kläderna ska sitta löst eller tajt är upp till var och en vad som känns bäst, men själv föredrar jag kroppsnära yogakläder så att man kan utför alla övningar utan att kläderna är i vägen. Med tajtare kläder så kan man även lättare se positionerna och att kroppen är sträckt och vinklad rätt.

Att välja rätt yogakläder

Satsa på kläder av bra kvalité som är både lätta och bekväma. Det är också bra om kläderna är gjorda av funktionsmaterial eller liknande, så att de andas och transporterar bort fukt. Just när det gäller yoga så är det byxor och överdel samt tränings-bh om man är tjej att fokusera på eftersom aktiviteten utförs barfota. Det kan också vara skönt att ha en långärmad tröja att ha på sig i början av passet om det är kallt i lokalen. Den tröjan kan även komma väl till pass under meditationsstunden.

Yogabyxorna och toppen ska vara bekväma och ha en passform som ger bra rörelseförmåga. När du utför yoga så ska du fokusera på övningen och andningen med ett stilla sinne. Det sista du vill göra är att behöva rätta till kläderna, så det är viktigt för hela yogaupplevelsen att kläderna sitter som dom ska.

Beroende på hur mycket värme du behöver och vad som känns bäst så kan du välja antingen långa ben, trekvart eller yogashorts. Många föredrar även heldräkter. Märken av träningskläder som har stor fokus på yogakläder är t.ex Onzie och Run and Relax, med ett brett utbud av yogabyxor, toppar och tröjor i olika modeller både för kvinnor och män. För att få det mesta ut av yogan så krävs det självklart mer än bara rätt kläder. Det krävs även självdisciplin, kontinuitet och engagemang.

Ett stort utbud av yogakläder hittar du på yogalove.se

Relaterade inlägg:

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: