– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Kokosyoghurt är verkligen riktigt gott och något som du enkelt kan göra själv. Dessutom mår magen bra av de goda bakterierna som finns i mjölksyrad mat. En fröjd för smaklökarna och ett bra alternativ om man är vegan, laktosintolerant eller för andra hälsoskäl vill undvika mjölkprodukter.
För att få den där syrliga och goda konsistensen och smaken så tillsätter man bakteriekultur till kokosmjölken precis som när man gör vanlig yoghurt. Den bästa kokosyoghurten får du om du använder en riktigt krämig kokosmjölk. Här har jag valt att använda Kung markattas kokosmjölk och probiotika av märket probioplex, men du kan självklart använda andra produkter om du vill det.
Detta behöver du till 1 liter:
- 1 liter kokosmjölk (rumstempererad)
- 5 kapslar probiotika
- 5 krm vaniljpulver
Så här gör du:
- Häll upp kokosmjölken i en skål och tillsätt vaniljpulvret och probiotikan (du drar isär kapslarna och tömmer innehållet av mjölksyrabakerier i kokosmjölken).
- Täck över med något som inte sluter helt tätt utan som släpper in lite luft som t.ex en bakduk.
- Kokosmjölken ska sedan stå i rumstemperatur i cirka 1-2 dygn. Rör om och smaka av med jämn mellanrum tills du uppnått den syrlighet och konsistens som du vill ha.
- När du är nöjd med din kokosyoghurt så ställer du in den i kylen, vilket gör att mjölksyreprocessen avstannar.
- Kokosyoghurt passar perfekt som frukost eller mellanmål. Servera gärna med lite frön, nötter, müsli eller bär. Yoghurten håller sig bra i kylskåp i minst 3 dagar.
Mums så gott! Det ska jag verkligen prova. 🙂
Gott och inte svårt att göra själv.
Det ser verkligen gott ut. Tack för tipset!
Riktigt gott är det 🙂