– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Kokosyoghurt är verkligen riktigt gott och något som du enkelt kan göra själv. Dessutom mår magen bra av de goda bakterierna som finns i mjölksyrad mat. En fröjd för smaklökarna och ett bra alternativ om man är vegan, laktosintolerant eller vill undvika mjölprodukter av annan anledning.

För att få den där syrliga och goda smaken och krämiga konsistensen, så tillsätter man bakteriekultur till kokosmjölken precis som när man gör vanlig yoghurt. Den bästa kokosyoghurten får du om du använder en riktigt krämig kokosmjölk. Här har jag använt Kung markattas kokosmjölk och probiotika av märket probioplex, men du kan självklart använda andra produkter om du vill det.
Ingredienser för kokosyoghurt (1 liter):
- 1 liter kokosmjölk (rumstempererad)
- 5 kapslar probiotika
- 5 krm vaniljpulver (går att utesluta)
Så här gör du:
- Häll upp kokosmjölken i en skål och tillsätt vaniljpulvret och probiotikan (du drar isär kapslarna och tömmer innehållet av mjölksyrabakerier i kokosmjölken).
- Täck över skålen med något som inte sluter helt tätt som t.ex en bakduk.
- Kokosmjölken ska sedan stå i rumstemperatur i cirka 1-2 dygn. Rör om och smaka av med jämna mellanrum tills du uppnått den syrlighet och konsistens som du vill ha.
- När du är nöjd med din kokosyoghurt så ställer du in den i kylskåpet, vilket gör att syrningsprocessen avstannar.
Kokosyoghurt passar perfekt som frukost eller mellanmål. Servera gärna med lite frön, nötter, granola, frukt eller bär. Yoghurten håller sig bra i kylskåpet i minst 5 dagar.
Fler hälsosamma recept hittar du här
Relaterade inlägg:
Mums så gott! Det ska jag verkligen prova. 🙂
Gott och inte svårt att göra själv.
Det ser verkligen gott ut. Tack för tipset!
Riktigt gott är det 🙂