Chokladkrisp med quinoapuffar och hampafrön

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 22 februari, 2018 · 2 comments

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Recept, Sockerfritt, Vegansk / Vegetarisk kost

Chokladkrisp med quinoapuffar och hampafrön. En riktigt god lite nyttigare sötsak som går snabbt och enkelt att slänga ihop. Här har jag valt att använda kokoschoklad som är gjord på kokosmjölk och sötad med kokosnektar.

Chokladkrisp med quinoapuffar och hampafrön

Detta behöver du:

Gör så här:

  1. Smält chokladen i ett vattenbad.
  2. Tillsätt hampafröna och quinoapuffarna till den smälta chokladen och rör om.
  3. Klicka ut blandningen på ett bakplåtspapper i lagom stora munsbitar och låt dom svalna i kylskåp. Förvaras därefter i kylen eller frysen tills dom ska serveras.

Kokoschoklad

Ekologisk kokoschoklad från Renée Voltaire är en choklad gjord på kokosmjölk som är ljuvligt god. Ett fantastiskt alternativ av mjölkfri choklad som är sötad med kokossocker. En choklad för alla som älskar kokos, för veganer, för dom som vill undvika mjölk och vitt socker.

Quinoapuffar

Quinoa har ett lågt GI-Värde, en sund fettsyraprofil och ett rikt innehåll av protein och fibrer. Fröna innehåller även generöst med vitaminer, mineraler och spårämnen. Quinoan har en angenäm smak, vilket gör den mycket användbar som livsmedel. Genom att poppa quinoa så får man små quinoapuffar som påminner om rispuffar i konsistensen. Perfekta att använda i bakning eller som topping på salladen, yoghurten eller gröten.

Hampafrön

Hampafröet är ett näringsrikt litet frö som anses vara en riktig ”superfood”. Det är faktiskt ett av de mest näringsrika fröer som finns. Dom är fiberrika och har en optimal balans mellan omega-3 och omega-6. Hampafrön innehåller även alla essentiella aminosyror vilket gör det en bra källa för fullvärdigt protein. Innehåller även en lång rad vitaminer, mineraler och spårämnen. Fröna har en god nötig smak som påminner om valnöt.

Relaterade inlägg:

Fler recept hittar du här

 

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Krestin februari 24, 2018 kl. 12:44

Vilken härlig bild och så goda dom ser ut!

Svara

2 Mikaela Bjerring februari 24, 2018 kl. 12:53

Enkla att göra och riktigt goda. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: