– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Chokladkrisp med quinoapuffar och hampafrön. En riktigt god lite nyttigare sötsak som går snabbt och enkelt att göra. Receptet är veganskt och utan vitt socker.

Ingredienser:
- 1 dl hampafrön
- 3 dl quinoapuffar
- 200 gram mörk kokoschoklad (man kan även använda ljus kokoschoklad om man vill)
Gör så här:
- Smält chokladen i ett vattenbad.
- Tillsätt hampafröna och quinoapuffarna till den smälta chokladen och rör om ordentligt.
- Klicka ut blandningen på ett bakplåtspapper i lagom stora munsbitar och låt dom svalna i kylskåp. Förvaras därefter i kylen eller frysen tills dom ska serveras.
Kokoschoklad
Ekologisk kokoschoklad från Renée Voltaire är en choklad gjord på kokosmjölk som är ljuvligt god. Ett fantastiskt alternativ av mjölkfri choklad som är sötad med kokossocker. En choklad för alla som älskar kokos, för veganer, för dom som vill undvika mjölk och vitt socker.
Quinoapuffar
Quinoa tillhör amarantsläktet och räknas som en ört. Den är glutenfri, har ett lågt GI-Värde, en sund fettsyraprofil och ett rikt innehåll av protein och fibrer. Fröna innehåller även generöst med vitaminer, mineraler och spårämnen. Quinoan har en angenäm smak, vilket gör det till ett mycket användbart livsmedel. Genom att poppa quinoa så får man små quinoapuffar som påminner om rispuffar i konsistensen. Perfekta att använda i bakning eller som topping på salladen, yoghurten eller gröten.
Hampafrön
Näringsinnehållet av hampafröna är imponerande. Faktum är att det är ett av de mest näringsrika fröer som finns. Dom är fiberrika och har en bra balans mellan omega-3 och omega-6. Det har gjort att WHO (världshälsoorganisationen) erkänt hampafrön som ett livsmedel för optimal balans mellan de essentiella fettsyrorna. De innehåller även samtliga essentiella aminosyror, vilket gör det en bra källa för fullvärdigt protein (cirka 35 g protein per 100 g). Vidare hittar man en lång rad vitaminer, mineraler och spårämnen. Hampafröna innehåller dessutom växtsteroler som bland annat är bra för vår hud. Dom har en god och nötig smak som påminner om valnöt, vilket gör dom mycket uppskattade som livsmedel.
Fler recept hittar du här
Vilken härlig bild och så goda dom ser ut!
Enkla att göra och riktigt goda. 🙂