Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Chokladkrisp med quinoapuffar och hampafrön

av | feb 22, 2018 | Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Recept, Sockerfritt, Vegansk / Vegetarisk kost | 2 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Chokladkrisp med quinoapuffar och hampafrön. En riktigt god lite nyttigare sötsak som går snabbt och enkelt att göra. Receptet är veganskt och utan vitt socker.

Chokladkrisp med quinoapuffar och hampafrön recept

Detta behöver du:

Gör så här:

  1. Smält chokladen i ett vattenbad.
  2. Tillsätt hampafröna och quinoapuffarna till den smälta chokladen och rör om.
  3. Klicka ut blandningen på ett bakplåtspapper i lagom stora munsbitar och låt dom svalna i kylskåp. Förvaras därefter i kylen eller frysen tills dom ska serveras.

Kokoschoklad

Ekologisk kokoschoklad från Renée Voltaire är en choklad gjord på kokosmjölk som är ljuvligt god. Ett fantastiskt alternativ av mjölkfri choklad som är sötad med kokossocker. En choklad för alla som älskar kokos, för veganer, för dom som vill undvika mjölk och vitt socker.

Quinoapuffar

Quinoa har ett lågt GI-Värde, en sund fettsyraprofil och ett rikt innehåll av protein och fibrer. Fröna innehåller även generöst med vitaminer, mineraler och spårämnen. Quinoan har en angenäm smak, vilket gör den mycket användbar som livsmedel. Genom att poppa quinoa så får man små quinoapuffar som påminner om rispuffar i konsistensen. Perfekta att använda i bakning eller som topping på salladen, yoghurten eller gröten.

Hampafrön

Hampafröet är ett näringsrikt litet frö som anses vara en riktig ”superfood”. Det är faktiskt ett av de mest näringsrika fröer som finns. Dom är fiberrika och har en optimal balans mellan omega-3 och omega-6. Hampafrön innehåller även alla essentiella aminosyror vilket gör det en bra källa för fullvärdigt protein. Innehåller även en lång rad vitaminer, mineraler och spårämnen. Fröna har en god nötig smak som påminner om valnöt.

 

Fler recept hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

  1. Krestin

    Vilken härlig bild och så goda dom ser ut!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close