”Nutella” på ett hälsosammare vis

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 5 mars, 2018 · 6 comments

in Kost, Laktosfritt, Recept, Sockerfritt, Vegansk / Vegetarisk kost

Nutella är en stor favorit i många hushåll och det går utmärkt att göra en hälsosammare version. Idag tänkte jag därför bjuda på ett recept – en riktigt god hasselnötskräm med rik chokladsmak som nästan blir lite farligt god.

Nyttig nutella - recept på hälsosammare nutella

Detta behöver du:

För att få en riktigt slät kräm så behöver du en bra handmixer eller ännu bättre en matberedare. Att använda hasselnötsmjöl är helt klart lättast eftersom det redan är finmalet och därför underlättar hela processen. Du kan även mala dina egna hasselnötter till mjöl genom att först rosta dom i 200 grader i 10-15 minuter till skalet börjar lossna. Därefter gnuggar du hasselnötterna med en kökshandduk så att skalet kommer av. Skalet avlägsnar man eftersom det annars ger en bitter smak. Mixa sedan hasselnötterna i en matberedare tills dom är riktigt finmalda.

Så här gör du:

  1. Mät upp hasselnötsmjölet och de torra ingredienserna: havssalt, vaniljpulver och kakao. Mixa ihop i en matberedare under ett par minuter.
  2. Tillsätt sötning, kokosolja och lite av kokosmjölken i taget. Mixa tills du har fått krämen riktigt slät. Det kan ta ett tag beroende hur stark din matberedare/mixer är. Smaka av och tillsätt mer kokosmjölk om du upplever den för tjock, och mer sötning om du vill ha den sötare.

Relaterade inlägg:

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Gun mars 9, 2018 kl. 12:04

Jättebra tips! Tack

Svara

2 Mikaela Bjerring mars 10, 2018 kl. 16:16

Härligt att du tyckte om det Gun.

Svara

3 Anja mars 10, 2018 kl. 15:32

Ser verkligen gott ut och jag som älskar nutella men inte unnar mig det så ofta eftersom jag försöker dra ner på sockret.

Svara

4 Mikaela Bjerring mars 10, 2018 kl. 16:14

Då kan ju detta receptet vara ett bättre alternativ. 🙂

Svara

5 Ann mars 10, 2018 kl. 16:01

Mums så gott!

Svara

6 Mikaela Bjerring mars 10, 2018 kl. 16:15

Ja, riktigt gott blir det. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: