– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Nutella är en stor favorit i många hushåll och det går utmärkt att göra en hälsosammare version. Idag tänkte jag därför bjuda på ett recept. En riktigt god hasselnötskräm med rik chokladsmak som nästan blir lite farligt god.
Ingredienser:
- 3 dl hasselnötsmjöl
- 3 msk raw kako
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa havssalt
- 3 msk kallpressad kokosolja
- cirka 6 msk kokosmjölk
- cirka 3 msk fibersirap eller kokossirap
Så här gör du:
- Mät upp alla torra ingredienser; hasselnötsmjöl, havssalt, vaniljpulver och raw kakao. Mixa ihop i en matberedare under ett par minuter.
- Tillsätt sötning, kokosolja och lite av kokosmjölken i taget. Mixa tills du har fått en riktigt slät och krämig konsistens. Det kan ta ett tag beroende hur stark din matberedare/mixer är.
- Smaka av och tillsätt mer kokosmjölk om du upplever den för tjock och mer sötning om du vill ha den sötare.
Jättebra tips! Tack
Härligt att du tyckte om det Gun.
Ser verkligen gott ut och jag som älskar nutella men inte unnar mig det så ofta eftersom jag försöker dra ner på sockret.
Då kan ju detta receptet vara ett bättre alternativ. 🙂
Mums så gott!
Ja, riktigt gott blir det. 🙂
Hej! Läste just ditt recept på Bodystore, och undrar hur länge Nutellan håller sig? Undrar samma för dina smarta agar agar-godisar!
Nutellan håller sig i alla fall 2 veckor i en sluten burk i kylskåpet och antagligen längre. Agar Agar godiset håller sig inte längre än 3-5 dagar.