Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Mangostan

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Grön gåva –

Mangostan även kallad mangosteen är en exotisk frukt med högt näringsvärde som klassas som en riktigt superfood. Det är främst fruktens innehåll av xantoner som gör den så speciell och uppskattad. 

Mangostan som livsmedel och kosttillskott

Kort om mangostan

Mangostan tillhör familjen Garcinia. Frukten växer i tropiska klimat på stora träd som kan bli 25 meter höga. Det är en genuin regnskogsplanta som är svår att odla i plantager. Efter det att man har planterat trädet så tar det 10-15 år innan man kan skörda de första frukterna som är runda och ungefär 4-7 centimeter i diameter. Skalet är mörklila och frukten vit och den anses vara en av de allra finaste och näringsrika exotiska frukter. Det sägs att Drottning Victoria av England blev så förtjust i mangostan att hon utnämnde den till sin favoritfrukt. Därav har den fått smeknamnet ”Frukternas Drottning”. Smaken är söt och mild och kan närmast beskrivas som en blandning av vindruvor, jordgubbar, aprikos, apelsin, ananas och persika. Mangostan är väldigt näringsrik, men det är främst fruktens innehåll av xantoner som gör den så speciell och uppskattad som livsmedel och hälsokost. Xantoner är polyfenoler som är naturliga, biologiskt aktiva och mycket starka antioxidanter. Det finns ca 210 kända xantoner, varav 39 finns i mangostan.

Mangostan som livsmedel

Mangostan är en dyr frukt även i Sydostasien där den kommer ifrån. Den söta frukten äts ofta färsk och används till både desserter och kötträtter. Här i Sverige kan det vara svårt att hitta frukten, men det finns magostanpulver för den som vill få i sig fruktens unika näringsinnehåll.

 

Exempel på produkter med mangostan:

 

Fler produkter hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close