Vasslekoncentrat

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring

Vasslekoncentrat är rik på mjölksyra, en svag organisk syra som har egenskapen att den verkar buffrande i kroppen, vilket betyder att den kan balansera magsyran. Klicka här för att läsa mer om vasslekoncentrat

A. Vogel Molkosan, 500 ml

Molkosan - vasslekoncentrat för en bra tarmflora

Molkosan innehåller ett vasslekoncentrat med mjölksyra, framställt genom mjölksyrajäst ostvassle. Blanda med vätska och få en stärkande dryck. 100 % naturlig och fri från laktos.

119 kr

 

Fler kosttillskott hittar du här

Molkosan - vasslekoncentrat

Funktion av vasslekoncentrat i kroppen

Vasslekoncentrat är färsk ostvassla som fermenteras ”mjölksyras” så att den näringsrika mjölksyran bildas. I vår moderna västerländska kost äter vi inte längre mycket fermenterade födoämnen jämfört med våra förfäder. Då kan Molkosan vara ett av alternativen för att berika sin kost med mjölksyrabakterier. Näringsinnehållet är koncentrerat och det ger inte bara mjölksyrabakterier utan även kalcium, kalium, fosfor och andra mineraler. Mjölksyra i mag-tarmkanalen verkar som prebiotika, ett ämne som bidrar till växt av de naturliga nyttiga tarmbakterierna som behövs för en frisk och balanserad tarmflora. Vasslekoncentrat är 100 procent naturligt och fritt från laktos.

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.