Filosofin bakom Dr Hauschka’s hudvård

by Mikaela Bjerring on 29 november, 2015 · 0 comments

in Anti-aging, Blogg, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Filosofin bakom Dr. Hauschka’s hudvårdsprodukter är att stödja hudens egen möjlighet att balansera sig själv. Att bevara det harmoniska förhållandet mellan människa och natur. 1924 grundade Kemisten Dr. Rudolf Hauschka företaget Wala, som nu utvecklat naturprodukter sedan 1935 baserat på en ”rytmisk” produktionsprocess.

Dr. Hauscckha hudvårdsprodukter

Historien bakom Dr. Hauschka’s hudvårdsprodukter

Rudolf Hauschka fascinerades av frågan: Vad är liv? Denna fråga ställde han sedan till den antroposofiska medicinaren Rudolf Steiner som svarade: ”Studera rytm, det är det som bär liv.”

Så genom att Dr. Hauschka började studera rytmer så utvecklade han en metod för att framställa örtmediciner. En unik process där varken konserveringsmedel eller alkohol var nödvändigt. Rudolf Steiner påverkade honom mycket genom sin kunskap i antroposofisk medicin och det metodologiska förhållningssättet till studiet av naturen, växter, medicin och naturfenomen. Hauschka blev senare uppfinnaren av en ”rytmisk” produktionsprocess där man just tar hänsyn till naturens egen rytm mellan ljus och mörker, rörelse och vila, och mellan värme och kyla.

I början av 60-talets började Dr. Hauschka ett samarbete med kosmetologen Elisabeth Sigmund. Tillsammans utvecklade de sedan en serie hudvårdsprodukter. Serien fick sitt namn ”Healing Cosmetics from Elisabeth Sigmund”.

Idag är Dr.Hauschkas produkterna välkända och står kvar vid filosofin om balansen mellan människa och natur – den renaste och naturligaste lösningen till en frisk och vacker hud. Alla örter som används skördas och sorteras omsorgsfullt för hand. Den rytmiska tillverkningsprocessen är ytterst skonsam för att behålla kvaliteten och växtdelarnas egenskaper intakta. Man bearbetar örter, essenser och oljeutdrag. Gammal och traditionell erfarenhet av läkeväxter kombinerat med modern teknik. Naturligtvis tillsätts inga kemiska eller syntetiska ämnen.

Dr. Hauschka’s produkter

Dr. Hauschka har ett brett produktsortiment för både kvinnor och män. Här finns allt man behöver för en naturlig ansikts- och kroppsvård. Exempel på två härliga produkter från Dr. Hauschka som kanske riktar sig mer till kvinnor är Revitalising Mask och Tinted Day Cream. Om du är intresserad av att läsa om hela produktserien så kan du göra det här.

Dr. Hauschka Revitalising Mask

Dr. Hauschka Revitalising Mask passar för alla hudtyper. Det är en djupverkande hemmabehandling som stimulerar, rengör på djupet, lugnar känslig hud och som hjälper till att balansera fukt- och fettbalansen i huden.

Lägg på ett generöst lager av ansiktsmasken på ansikte, hals och dekolletage på rengjord hud. Låt sedan verka i ca 20 minuter och torka sedan bort eventuellt överflöd. Har din hud problem med stora porer eller ärrvävnad så kan ansiktsmasken användas för en 4-6 veckor lång kur flera gånger om året. Lägg på mycket tunt över de påverkade områdena. Huden får då en synbart finare struktur.

Dr. Hauschka Tinted Day Cream

Dr.Hauschka Tinted Day Cream ger både vård och toning åt huden, vilket ger den ett fräscht och jämnt utseende. Dagkrämen innehåller utvalda växtsubstanser som skapar en harmoni i huden och balanserar hudens fukt- och fettfunktioner. Den jämnar ut och täcker skavanker och rodnader. Perfekt till den som vill ha mer lyster i huden.

Alla Dr. Hauschka’s hudvårdsprodukter hittar du härViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: