Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

NADH, Coenzym 1

NADH är den aktiva formen av vitamin B3. Niacinamidadenindinukleotid (NADH) används i alla celler för energitillverkning och är även nödvändig för tillverkning av vissa neurotransmittorer.

Funktion av NADH, Coenzym 1 i kroppen

Funktion av NADH i kroppen

NADH, är förkortningen för nikotinamidadenindinukleotid som också är känd som coenzym 1 (Co E1). Det är som nämnt ovan den aktiva formen av vitamin B3. NADH är en naturligt förekommande och viktig förening som finns i alla levande celler i växter, djur och människor. Det är nödvändigt för adekvat energi och vid tillräcklig mängd kan denna coenzym förbättra energinivåerna i kroppen. Den mänskliga kroppen bär på många viktiga funktioner eller verksamheter på samma gång. Alla dessa aktiviteter kräver cellulär energiproduktion. 

Egenskaper och funktion av NADH – Coenzym 1:

  • NADH har en viktig funktion för omvandlingen från föda till energiproduktion i cellen.
  • Cellbränsle för energiproduktion. En molekyl NADH producerar 3 molekyler ATP.
  • Avgörande för cellreglering och DNA- reparation.
  • Förstärker det cellulära immunförsvaret.
  • Stödjer produktion av dopamin, adrenalin, och norepenefrin.

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close