Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Asparginsyra, Aspargin

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svenskt kosttillskott –

Asparginsyra är en av de 20 aminosyror som ingår i protein. Det är en icke essentiell aminosyra (NEAA) som kan tillverkas i kroppen från glutamat med hjälp av bland annat vitamin B6. Som tillskott ingår den ofta i olika aminosyrakomplex, men finns även som isolerad aminosyra. 

Funktion av aminosyran asparginsyra

Funktion av asparginsyra i kroppen

Asparginsyra är aktiv i både urinsyracykeln som står för organismens omsättning av urin och kväve, och citronsyracykeln som hanterar vår kolhydratomsättning. Aspargin deltar således i två av kroppens viktigaste biokemiska funktionsområden och är därmed involverad i otaliga viktiga aktiviteter. Denna aminosyra finns i hög koncentration överallt i kroppen. 
Asparagin är den biokemiska förbindelse som ingår mellan asparaginsyra och ATP (adenosin-tri-fosfat), cellernas energibriketter som är redo till förbränning och produktion av cellenergi.

 

Exempel på produkter med asparinsyra:

 

Fler kosttillskott hittar du här

 

Källor och Referenser:

(1) Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close