Asparginsyra, Aspargin

Asparginsyra är en icke essentiell aminosyra (NEAA) som tillverkas i kroppen från glutamat med hjälp av bl.a vitamin B6. Asparaginsyra är en av de aminosyror som ingår i proteiner och som tillskott ingår den ofta i olika aminosyrakomplex. Klicka här för att läsa mer om asparginsyra
[cf]aminosyrakomplex wnt[/cf] [cf]aminosyrakomplex aldrig vila[/cf]

Fler kosttillskott hittar du här

Aminosyran Asparginsyra

Funktion av asparginsyra i kroppen

Asparginsyra är aktiv i både urinsyracykeln som står för organismens omsättning av urin och kväve, och citronsyracykeln som hanterar vår kolhydratomsättning. Aspargin deltar således i två av kroppens viktigaste biokemiska funktionsområden och är därmed involverad i otaliga viktiga aktiviteter. Denna aminosyra finns i hög koncentration överallt i kroppen. 
Asparagin är den biokemiska förbindelse som ingår mellan asparaginsyra och ATP (adenosin-tri-fosfat), cellernas energibriketter som är redo till förbränning och produktion av cellenergi.

 

[cf]Källor[/cf]

 

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close