3 enkla fotvårdstips för fina fötter

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore och Shopping4net-

by Mikaela Bjerring on 1 april, 2017 · 4 comments

in Blogg, Fotvård, Huskurer - Husmorstips, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Våra fötter utsätts dagligen för stora påfrestningar och med tanke på hur hårt dom får jobba, så är viktigt att vi tar hand om dom väl. Fötterna kanske heller inte är det första man prioriterar när tiden är knapp. Men med 3 enkla fotvårdstips som bara tar några minuter som vardagsrutin, så kan du se till att dina fötter alltid är på topp.

3 enkla fotvårdstips för fina fötter

Elektrisk fotfil

En elektrisk fotfil är verkligen ett fantastiskt hjälpmedel som gör jobbet snabbt och smidigt på några minuter. Det är utan tvekan det enklaste och mest effektiva sättet för att hålla fötterna fria från förhårdnader, torr och sprucken hud. 3-4 sekunder på samma ställe räcker för att få bort den hårda huden och på någon minut så har du salongsfina fötter. En riktigt bra investering och en produkt som jag själv inte skulle vilja vara utan. Avsluta med att smörja in fötterna med en skön och välgörande fotkräm.

Smörj in dina fötter

Få som vana att smörja dina fötter morgon och kväll. Det är varken tidskrävande eller jobbigt, men det gör en enorm skillnad för att hålla dom i bra form. Genom att hålla dina fötter mjuka och återfuktade så förebygger du förhårdnader, torr och sprucken hud. Några alternativ av produkter som jag själv har provat och tycker är riktigt bra är Foot balm från Weleda, och ekologisk Ringblomsalva från Föllinge.

Spraya fötterna med en antibakteriell fotspray

Att spraya fötterna med ett naturligt antibakteriellt fotspray är verkligen uppfriskande. Dessutom bidrar det till att motverka dålig lukt när man svettas och hålla fotsvamp borta. Du kan enkelt göra ditt eget fotspray genom att blanda 100 ml vatten med 10 droppar eterisk tea tree olja och 5 droppar eterisk citronolja i en sprayflaska. Det kunde inte vara lättare, eller mer effektivt. Den är även fantastik för att spraya skorna invändigt för att hålla dom fräsch och väldoftande. Tänk bara på att skaka om flaskan innan användning.

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Lena B. april 1, 2017 kl. 11:53

Bra och hållbara tips. Tack!

Svara

2 Mikaela Bjerring april 2, 2017 kl. 10:13

Varsågod 🙂

Svara

3 Ingrid april 2, 2017 kl. 09:52

Håller med dig om att en elektrisk fotfil är väldigt effektiv och så smidig att använda. Min man älskar den med. Tack för tipset om fotsprayen, det ska jag prova att göra.

Svara

4 Mikaela Bjerring april 2, 2017 kl. 10:12

En elektrisk fotfil är verkligen ett fantastiskt redskap. Tycker absolut du ska prova fotsprayen. Den är riktigt bra och så enkel att blanda ihop själv.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: