Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

3 enkla fotvårdstips för fina fötter

av | apr 1, 2017 | Blogg, Fotvård, Huskurer - Husmorstips, Kroppsvård, Naturlig skönhet | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Våra fötter utsätts dagligen för stora påfrestningar och med tanke på hur hårt dom får jobba, så är viktigt att vi tar hand om dom väl. Fötterna kanske heller inte är det första man prioriterar när tiden är knapp. Men med 3 enkla fotvårdstips som bara tar några minuter som vardagsrutin, så kan du se till att dina fötter alltid är på topp.

3 enkla fotvårdstips för fina fötter

Elektrisk fotfil

En elektrisk fotfil är verkligen ett fantastiskt hjälpmedel som gör jobbet snabbt och smidigt på några minuter. Det är utan tvekan det enklaste och mest effektiva sättet för att hålla fötterna fria från förhårdnader, torr och sprucken hud. 3-4 sekunder på samma ställe räcker för att få bort den hårda huden och på någon minut så har du salongsfina fötter. En riktigt bra investering och en produkt som jag själv inte skulle vilja vara utan. Avsluta med att smörja in fötterna med en skön och välgörande fotkräm.

Smörj in dina fötter

Få som vana att smörja dina fötter morgon och kväll. Det är varken tidskrävande eller jobbigt, men det gör en enorm skillnad för att hålla dom i bra form. Genom att hålla dina fötter mjuka och återfuktade så förebygger du förhårdnader, torr och sprucken hud. Några alternativ av produkter som jag själv har provat och tycker är riktigt bra är Weleda skin food, och ekologisk Ringblomsalva från Föllinge.

Spraya fötterna med en antibakteriell fotspray

Att spraya fötterna med ett naturligt antibakteriellt fotspray är verkligen uppfriskande. Dessutom bidrar det till att motverka dålig svettlukt och håller fotsvamp borta. Du kan enkelt göra ditt eget fotspray genom att blanda 100 ml vatten med 10 droppar eterisk tea tree olja och 5 droppar eterisk citronolja i en sprayflaska. Det kunde inte vara lättare, eller mer effektivt. Den är även fantastik för att spraya skorna invändigt för att hålla dom fräsch och väldoftande. Tänk bara på att skaka flaskan innan användning.

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

 1. Lena B.

  Bra och hållbara tips. Tack!

  Svara
 2. Ingrid

  Håller med dig om att en elektrisk fotfil är väldigt effektiv och så smidig att använda. Min man älskar den med. Tack för tipset om fotsprayen, det ska jag prova att göra.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   En elektrisk fotfil är verkligen ett fantastiskt redskap. Tycker absolut du ska prova fotsprayen. Den är riktigt bra och så enkel att blanda ihop själv.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close