Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bli av med fotsvamp med en enkel huskur

av | sep 6, 2016 | Blogg, Fotvård, Hudproblem, Huskurer - Husmorstips, Kroppsvård, Naturlig skönhet | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Fotsvamp är en relativt vanlig infektion som kan vara lätt att dra på sig om man vistas i t.ex. allmänna omklädningsrum och våtutrymmen. Här följer en enkel huskur som kan hjälpa dig att bli av med den jobbiga svampinfektionen.

Bli av med fotsvamp med en enkel huskur

Svamp frodas där det är varmt och fuktigt och det är därför vanligt att man blir smittad i allmänna omklädningsrum, duschar och simhallar. Fotsvamp angriper oftast huden mellan tårna. Symtom på fotsvamp är att huden fjällar eller flagnar, det kan bildas sprickor och det kan svida och klia. Fotsvamp försvinner inte av sig själv, utan den måste behandlas. Här följer en enkel huskur som kan hjälpa dig bli av med den jobbiga svampinfektionen.

Svampdödande fotbad

Blanda 2 dl äppelcidervinäger tillsammans med 5 droppar eterisk tea tree olja i ett fotbad och låt fötterna vara i vattnet under i cirka 20 minuter. Torka av fötterna ordentligt efteråt och var speciellt noga mellan tårna. Smörj därefter in fötterna med lite kallpressad kokosolja som du blandar med några droppar eterisk tea tree olja. Upprepa varje kväll tills fotsvampen är borta. Ofta tar det inte mer än ett par dagar. Se till att du tvättar handdukar och strumpor som kommit i kontakt med fotsvampen i 60 grader.

Att förebygga fotsvamp

Om du regelbundet får återkommande fotsvamp så kan det vara en bra idé att ligga steget före och förebygga.

 • Använd alltid badtofflor i allmänna duschar och omklädningsrum.
 • Se till att du packar upp dina träningsskor ur väskan så de få torka ordentligt efter träningspasset.
 • Spraya dina skor och fötter med ett fotspray som har antibakteriella och svampdödande egenskaper. Hur du enkelt gör ditt egna antibakteriella fotspray kan du läsa om här.

Här hittar du återförsäljare av:

 

Relaterade inlägg:

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

4 Kommentarer

 1. Anna W

  Min son fick svår fotsvamp och provade ditt tips. Fungerade fantastiskt bra! 3 dagar och det var läkt. Tack för många fina tips och en riktigt bra blogg! Ska göra fotsprayet med nu. 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Så härligt att det hjälpte. 🙂 Fotsprayet är fantastiskt det med.

   Svara
 2. Karin

  Tea tree olja har jag alltid hemma. Bra för väldigt mycket!

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   En fantastisk eterisk olja. Har själv alltid en flaska hemma.

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close