Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Så får du dina fötter babymjuka

av | apr 20, 2016 | Blogg, Fotvård, Hälsa, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com och Shoppin4net.se – 

Våra fötter utsätts dagligen för hård belastning. Samtidigt finns det ingen kroppsdel som vi försummar lika mycket som just våra fötter. Svullnad och värk, förhårdnader och fotsprickor kan vara en plågsam historia. Man bör därför se till att få in en bra fotvårdsrutin i vardagen, så dom får den omtanke som dom förtjänar.

Så får du dina fötter babymjuka

Ett varmt och vårdande fotbad kan göra en enormt stor skillnad för fötternas välmående. Epsomsalt, kokosolja och några droppar tea tree olja är här en magiskt kombination som inte bör underskattas.

Epsomsalt

Magnesiumrikt epsomsalt i ett fotbad kan göra underverk för trötta och stressade fötter. Magnesiumet bidrar till avslappning, bättre cirkulation och minskad svullnad. Dessutom mjukar epsomsaltet upp huden så att förhårdnader och hudsprickor lättare kan avlägsnas.

Kokosolja

Den älskade kokosoljan är underbar i all typ av kroppsvård och inget undantag för fotvård. Ett par matskedar kokosolja i fotbadet mjukar upp, vårdar och ger fukt till fötterna. Använd även kokosoljan för att smörja in fötterna med efter fotbadet.

Tea tree olja

Tea tree olja är en fantastisk eterisk olja med många användningsområden. När det kommer till fotvård så skulle jag sätta denna olja högt upp på listan som ”a must have”. Tea tree olja kan vara till stor hjälp för torra fötter, hudsprickor och hjälper till att “läka fötterna”. Vidare är eterisk tea tree olja bakteriedödande och kan bidra till att förebygga och eliminera dålig lukt från fotsvett. Brukar du duscha på gymmet eller i andra allmänna duschutrymmen så vet du säkert hur lätt det är att drabbas av fotsvamp. Eftersom tea tree även har svampdödande egenskaper så är den mycket effektiv för att förebygga och behandla nagel- och fotsvamp. Du kan göra din egen tea tree fotspray genom att blanda 20 droppar eterisk tea tree olja med 2 dl vatten i en sprayflaska. Använd sedan för att spraya fötter och skor vid behov.

Glöm inte att fila fötterna

Att regelbundet fila fötterna motverkar att förhårdnader och liktorn bildas. Du kan använda en vanlig fotfil, men en elektrisk fotfil tycker jag själv är överlägset bäst. Det går så lätt och snabbt att det nästan blir roligt att fila fötterna. En elektrisk fotfil använder du på torra fötter innan fotbadet. Använder du en vanlig fot fil så låter du först fötterna ligga i blöt en stund så att den hårda huden får tid att mjukas upp.

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

  1. kerstin

    Epsomsalt använder jag ofta. Finns inget mer avslappnande. Även tea tree olja är en stor favorit och finns alltid hemma. 🙂

    Svara
  2. Karin H

    Tack för tipsen!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close