– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Glutenfria mandel- och blåbärsmuffins med kardemumma och kanel. Dom är även fria från mjölkprodukter och vitt socker. Superenkla att göra och riktigt goda.
Ingredienser (cirka 8 st):
- 3 ägg
- 1 1/2 dl kokossocker
- 1 dl kallpressad kokosolja
- 3 dl mandelmjöl
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk kanel
- 1 tsk bakpulver
- 1 1/2 dl blåbär
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 °C.
- Vispa ägg och kokossocker poröst.
- Blanda mandelmjöl, kardemumma, kanel, vaniljpulver, bakpulver och rör ner i smeten.
- Vänd försiktigt ner kokosolja och blåbär.
- Fördela smeten i 8 stadiga muffinsformar. Jag kan starkt rekommendera en muffinsplåt, annars finns det risk för att smeten flyter ut i formarna.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills de har fått en fin färg.
Precis varit ute och plockat 3 liter blåbär i dagarna, så blåbärsmuffins kommer det att bli. 🙂
Underbart Mette! 🙂
Mums vad gott!
Ja dom blev riktigt goda 🙂
Så gott! Perfekt till helgen 🙂
Toppen!