Universalprodukterna EMS salva och EMS creme

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 28 augusti, 2017 · 16 comments

in Ansiktsvård, Anti-aging, Blogg, Hudproblem, Inflammation, Kroppsvård, Muskler – Skelett – Leder, Naturlig skönhet

EMS salva och EMS creme är naturprodukter utöver det vanliga. Det är universalprodukter som har en lång rad användningsområden och som blivit enormt lovordade och hyllade genom åren.

Universalprodukterna EMS salva och EMS creme

Innehållet i EMS salva och EMS creme

Från utsidan ser EMS salva och EMS creme inte mycket ut till världen, men utseendet på produkterna speglar inte på lång sikt det imponerande innehållet. Huvudingredienserna är en kombination utav EMU-olja, MSM och kolloidalt silver. Tre ingredienser som tillsammans ger många fördelaktiga egenskaper. Utöver det innehåller produkterna även allantoin, D-Pantenol (B5-vitamin), Squalane (veg), kallpressad kokosolja, glycerol (veg), E-vitamin, C-vitamin, ringblomma, kamomill, myrraharts och eterisk lavendelolja. Salvan och krämen har samma innehåll, men krämen har mer kolloidalt silver, vilket gör den mer tunnflytande och lättapplicerad. Här följer lite kort om några av de fantastiska ingredienserna.

MSM – är organiskt svavel i en form som har bra biotillgänglighet. Det är en viktigt beståndsdel i keratin och kollagen som bygger upp och reparerar hår, hud och naglar. MSM kan därför ge många fördelar både när det tas invärtes och används lokalt på huden. MSM bidrar även till att ge huden en fantastiskt fin lyster och har fått smeknamnet ”naturens skönhetsmineral”.

EMU-olja har genom studier (1) visat sig ha hudförtjockande, antiinflammatoriska och reparerande egenskaper på huden. Man har sett att oljan kan bidra till att läka sår och hjälpa huden att återhämta sig vid skador. Innehåller även E-vitamin som skyddar mot de fria radikalernas nedbrytning av huden. Australiens aboriginer har använt emu-olja i generationer vid ömma muskler och ledvärk och som hjälp vid olika hudrelaterade problem som psoriasis, eksem, rynkor och torr hud.

Kolloidalt silver är antimikrobiellt och säljs främst som en naturlig vattenreningsprodukt. Den används även som ett aktivt ämne i sårsalvor och hudkrämer för att eliminera dåliga bakterier. Det kan då hjälpa huden att läka vid olika hudproblem.

Allantoin är en sårläkande och inflammationshämmande substans som finns t.ex i vallört.

Kamomill och lavendel är två örter som verkar välgörande, klådstillande, antiseptiskt och lugnande på huden.

Ringblomma med sina antiseptiska och mjukgörande egenskaper har många användningsområden. Den har under hundratals år använts vid olika hudbesvär som torr och narig hud och hud som fjällar. Den kan hjälpa småsår och självsprickor att läka snabbare och är helt suverän på hudirritationer.

Att använda EMS salva och EMS creme

EMS salvan skulle jag personligen inte kalla för en salva, utan känns mer som en halvfet kräm som går snabbt in i huden utan att lämna någon fet hinna. Tvärtom känns huden silkesmatt bara några minuter efter applicering. EMS creme är mindre fet till konsistensen eftersom den innehåller mer kolloidalt silver. Lika fantastiska för både ansikte och kropp. Utöver de välgörande och vårdande egenskaperna ger de huden en fantastisk fin lyster.

Dessa produkter är väl värda att prova vid många typer av hudproblem så som eksem, torrsprickor, psoriasis, kontaktallergi, brännskador, ringorm, keloider (upphöjd ärrvävnad), benhinneinflammation, celluliter, herpesutslag, pigmentfläckar, åldersfläckar, ytliga blodkärl, ärrvävnad, vårtor, sår, ledvärk, rosacea och akne. Det finns även dom som använder produkterna på ömma muskler och värkande leder eftersom de innehåller inflammationshämmande ämnen.

Många inklusive mig själv använder även salvan eller krämen som dag- och nattkräm. Jag provar ofta nya produkter eftersom det ingår i jobbet, men EMS salva och EMS creme finns alltid hemma eftersom jag upplever att huden blir både starkare och friskare. Använder dom ofta i kombination med andra hudvårdsprodukter.

Återförsäljare av EMS salva och EMS creme hittar du här

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Comparing the efficacy of Emu oil with clotrimazole and hydrocortisone in the treatment of seborrheic dermatitis: A clinical trial - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3818616/

 

{ 16 comments… read them below or add one }

1 Viktoria augusti 31, 2017 kl. 17:31

Håller med dig om att EMS är helt fantastisk! 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring september 1, 2017 kl. 14:16

Visst är den! Bra till så mycket 🙂

Svara

3 Krestin september 1, 2017 kl. 12:53

EMS salvan är underbar. Håller mina händer fria från eksem och huden känns fantastisk.

Svara

4 Mikaela Bjerring september 1, 2017 kl. 14:05

Ja, EMS salva är fantastisk till mycket.

Svara

5 Anna L september 19, 2017 kl. 09:38

Fantastiska produkter!

Svara

6 Mikaela Bjerring mars 6, 2018 kl. 09:16

Visst är dom Anna!

Svara

7 Evalotta Löfborg januari 28, 2018 kl. 10:14

Jag hamnade här för jag är nyfiken på EMS-salvan och kan inte uttala mig, ännu. : )

Svara

8 Mikaela Bjerring mars 6, 2018 kl. 09:17

Berätta gärna vad du tycker om du bestämmer dig för att prova EMS-salvan.

Svara

9 Carina knuts maj 4, 2018 kl. 10:52

Hej Jag har precis fått Ems salvan från en kusin som tycker att jag ska prova den i mitt ansikte … då jag har s.k rosenfinnar och jag har provat alla sorts salvor / krämer men ingenting har hjälpt mig så nu håller jag tummarna att det blir bra / bättre

Svara

10 Mikaela Bjerring maj 5, 2018 kl. 12:45

Håller med din kusin om den kan vara väl värd att prova. Hoppas den ger dig fina resultat. Du får gärna uppdatera om hur det gick för dig.

Svara

11 Anne Svensson april 2, 2019 kl. 13:59

Hej!
Vilken är bäst att prova/ använda i ansiktet, Ems salvan eller cremen om man är väldigt känslig?

Svara

12 Mikaela Bjerring april 2, 2019 kl. 17:45

EMS creme och EMS salva innehåller samma ingredienser. Skillnaden är att Cremen innehåller mer kolloidalt silver. Vill även påpeka att salvan är mer som en ”vanlig ansiktskräm” i konsistensen. Båda passar för känslig hud. Har man mer fet hud så skulle jag säga att cremen är mer passande, eftersom den är lättare. Har man normal till torr hud så skulle jag själv gå för salvan.

Svara

13 Anne Svensson april 4, 2019 kl. 22:12

Tack för svaret! Råkade beställa cremen i stället för salvan! Jag har ju normal/ torr hud, men den kanske funkar ändå.
Läkarna vet ju inte om det är Rosacea, eksem eller annat jag har. Tålde ej Finacea,locoid dom gav mig. Testar EMS i stället.Beställt Lonocil silver också, skall man spraya det i ansiktet som det är, eller blanda upp det med någon del vatten?

Svara

14 Mikaela Bjerring april 4, 2019 kl. 22:52

Det är ju som sagt samma innehåll med skillnaden mer kolloidalt silver i cremen. Så känner du att huden känns bra av cremen, men att du behöver mer fukt så kan du ta salvan nästa gång. Det kolloidala silvret kan du använda direkt på huden som det är utan att spä ut. Hoppas det fungerar för dig!

Svara

15 Åsa oktober 12, 2019 kl. 17:36

Jag har Rosacea typ 2 och har provat allt som Hudspecialisterna har kunnat komma på, tom 3 st omgångar med Roaccutan, utan resultat.
Soolantra som är lovordat blev jag bara värre av…
Nu hoppas jag innerligt på att Ems salvan hjälper, fick hem den igår.
Håll tummarna för mig!

Svara

16 Mikaela Bjerring oktober 14, 2019 kl. 15:55

Ska absolut hålla tummarna för dig!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: