Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

EMS salva och EMS creme är naturprodukter utöver det vanliga. Det är universalprodukter som har en lång rad användningsområden och som blivit enormt lovordade och hyllade genom åren.

Universalprodukterna EMS salva och EMS creme

Innehållet i EMS salva och EMS creme

Från utsidan ser EMS salva och EMS creme inte mycket ut till världen, men utseendet på produkterna speglar inte på lång sikt det imponerande innehållet. Huvudingredienserna är en kombination utav EMU-olja, MSM och kolloidalt silver. Tre ingredienser som tillsammans ger många fördelaktiga egenskaper. Utöver det innehåller produkterna även allantoin, D-Pantenol (B5-vitamin), Squalane (veg), kallpressad kokosolja, glycerol (veg), E-vitamin, C-vitamin, ringblomma, kamomill, myrraharts och eterisk lavendelolja. Salvan och krämen har samma innehåll, men krämen har mer kolloidalt silver, vilket gör den mer tunnflytande. Här följer lite kort om några av de fantastiska ingredienserna.

MSM – är organiskt svavel i en form som har bra biotillgänglighet. Det är en viktigt beståndsdel i keratin och kollagen som bygger upp och reparerar hår, hud och naglar. MSM kan därför ge många fördelar både när det tas invärtes och används lokalt på huden. MSM bidrar även till att ge huden en fantastiskt fin lyster och har fått smeknamnet “naturens skönhetsmineral”.

EMU-olja har genom studier (1) visat sig ha hudförtjockande, antiinflammatoriska och reparerande egenskaper på huden. Man har sett att oljan kan bidra till att läka sår och hjälpa huden att återhämta sig vid skador. Innehåller även E-vitamin som skyddar mot de fria radikalernas nedbrytning av huden. Australiens aboriginer har använt emu-olja i generationer vid ömma muskler, ledvärk och som hjälp vid olika hudrelaterade problem som psoriasis, eksem, rynkor och torr hud.

Kolloidalt silver är antimikrobiellt och säljs främst som en naturlig vattenreningsprodukt. Den används även som ett aktivt ämne i sårsalvor och hudkrämer för att eliminera dåliga bakterier. Det kan då hjälpa huden att läka vid olika hudproblem.

Allantoin är en sårläkande och inflammationshämmande substans som finns i till exempel vallört.

Kamomill och lavendel är två örter som verkar välgörande, klådstillande, antiseptiskt och lugnande på huden.

Ringblomma med sina antiseptiska och mjukgörande egenskaper har många användningsområden. Den har under hundratals år använts vid olika hudbesvär som torr och narig hud och hud som fjällar. Den kan hjälpa småsår och självsprickor att läka snabbare och är helt suverän på hudirritationer.

Att använda EMS salva och EMS creme

EMS salvan skulle jag personligen inte kalla för en salva, utan känns mer som en halvfet kräm som går snabbt in i huden utan att lämna någon fet hinna. Tvärtom känns huden silkesmatt bara några minuter efter applicering. EMS creme är mindre fet till konsistensen eftersom den innehåller mer kolloidalt silver. Lika fantastiska för både ansikte och kropp. Utöver de välgörande och vårdande egenskaperna ger de huden en fantastisk fin lyster.

Dessa produkter är väl värda att prova som ett egenvårdsmedel vid eksem, torrsprickor, psoriasis, kontaktallergi, brännskador, ringorm, keloider (upphöjd ärrvävnad), benhinneinflammation, celluliter, herpesutslag, pigmentfläckar, åldersfläckar, ytliga blodkärl, ärrvävnad, vårtor, sår, ledvärk, rosacea och akne. Det finns även dom som använder produkterna på ömma muskler och värkande leder eftersom de innehåller inflammationshämmande ämnen.

Många inklusive mig själv använder även salvan eller krämen som dag- och nattkräm. Jag provar ofta nya produkter eftersom det ingår i jobbet, men EMS salva och EMS creme finns alltid hemma eftersom jag upplever att huden blir både starkare och friskare. Använder dom även ofta i kombination med andra hudvårdsprodukter.

 

Återförsäljare av EMS salva och EMS creme hittar du här

 

Källor och Referenser:

(1) Comparing the efficacy of Emu oil with clotrimazole and hydrocortisone in the treatment of seborrheic dermatitis: A clinical trial – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3818616/

 

Relaterade inlägg:

 

19 Kommentarer

 1. Viktoria

  Håller med dig om att EMS är helt fantastisk! 🙂

  Svara
 2. Krestin

  EMS salvan är underbar. Håller mina händer fria från eksem och huden känns fantastisk.

  Svara
 3. Anna L

  Fantastiska produkter!

  Svara
 4. Evalotta Löfborg

  Jag hamnade här för jag är nyfiken på EMS-salvan och kan inte uttala mig, ännu. : )

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Berätta gärna vad du tycker om du bestämmer dig för att prova EMS-salvan.

   Svara
 5. Carina knuts

  Hej Jag har precis fått Ems salvan från en kusin som tycker att jag ska prova den i mitt ansikte … då jag har s.k rosenfinnar och jag har provat alla sorts salvor / krämer men ingenting har hjälpt mig så nu håller jag tummarna att det blir bra / bättre

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Håller med din kusin om den kan vara väl värd att prova. Hoppas den ger dig fina resultat. Du får gärna uppdatera om hur det gick för dig.

   Svara
 6. Anne Svensson

  Hej!
  Vilken är bäst att prova/ använda i ansiktet, Ems salvan eller cremen om man är väldigt känslig?

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   EMS creme och EMS salva innehåller samma ingredienser. Skillnaden är att Cremen innehåller mer kolloidalt silver. Vill även påpeka att salvan är mer som en “vanlig ansiktskräm” i konsistensen. Båda passar för känslig hud. Har man mer fet hud så skulle jag säga att cremen är mer passande, eftersom den är lättare. Har man normal till torr hud så skulle jag själv gå för salvan.

   Svara
   • Anne Svensson

    Tack för svaret! Råkade beställa cremen i stället för salvan! Jag har ju normal/ torr hud, men den kanske funkar ändå.
    Läkarna vet ju inte om det är Rosacea, eksem eller annat jag har. Tålde ej Finacea,locoid dom gav mig. Testar EMS i stället.Beställt Lonocil silver också, skall man spraya det i ansiktet som det är, eller blanda upp det med någon del vatten?

    Svara
    • Mikaela Bjerring

     Det är ju som sagt samma innehåll med skillnaden mer kolloidalt silver i cremen. Så känner du att huden känns bra av cremen, men att du behöver mer fukt så kan du ta salvan nästa gång. Det kolloidala silvret kan du använda direkt på huden som det är utan att spä ut. Hoppas det fungerar för dig!

     Svara
 7. Åsa

  Jag har Rosacea typ 2 och har provat allt som Hudspecialisterna har kunnat komma på, tom 3 st omgångar med Roaccutan, utan resultat.
  Soolantra som är lovordat blev jag bara värre av…
  Nu hoppas jag innerligt på att Ems salvan hjälper, fick hem den igår.
  Håll tummarna för mig!

  Svara
 8. Christel

  Jag har använt EMS-creme i tre dagar och blivit alldeles illröd på hakan. Det bränner och stramar. Jag har kombinerat detta med en ansiktolja som fungerar bra för mig annars och som jag använt länge. Nu ville jag komplettera med EMS krämen då jag hade några röda fläckar där och lite torra hudflagor. Istället blev reaktionen enormt mycket värre? Eller är det en utrensning? Nu vet jag inte om jag ska fortsätta eller sluta? Den hjälpte min son jättefint som är tonåring med akneproblem.
  Jag har även druckit KS silver (1-3 msk per dag) i ca fyra dagar.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Om du fått en reaktion så är din hud antagligen alldeles för känslig för tillfället. Eftersom du skriver att du tidigare haft problem med rosacea eller period dermatit så tycker jag absolut att du ska uppsöka hjälp så det inte blommar ut och blir värre.
   Du skulle kunna kontakta Hälsokliniken i Stockholm. Jag har själv ingen erfarenhet av dom, men jag har hört mycket bra om Elisabeth Brown.

   Svara
 9. Christel

  Kan du rekommendera någon hudläkare i Stockholms-området? Jag vill inte gå till vårdcentralen och riskera att bli ordinerad hydrokortison eller liknande. Jag skulle vilja få till en läkare som jobbar med naturliga produkter.

  Har sen tidigare lindrig rosacea eller periol dermatit.
  Kanske du kan mejla angående hudläkare isåfall?

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close