– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Supergoda banankakor som är både glutenfria, nötfria, veganska och såklart utan vitt raffinerat socker. Otroligt enkla att göra, innehåller endast 4 ingredienser och går riktigt snabbt att svänga ihop.
Dom här banankakorna med choklad är som sagt superenkla att göra. Om du har övermogna bananer hemma så är det dessutom ett perfekt tillfälle att göra dessa istället för att låta bananerna gå till spillo.
Här använde jag mörk choklad med 80 % kakao från Renée Voltaire som är både ekologisk och vegansk. Det går även utmärkt att byta ut chokladen mot russin eller andra torkade bär/frukter om man föredrar det.
Ingredienser för glutenfria banankakor:
- 3 bananer (väl mogna)
- 2 dl glutenfria havregryn
- 1 dl kokosflingor
- 80-100 gram mörk choklad
Så här gör du:
- Börja med att sätta ugnen på 175 °C.
- Hacka chokladen till lagom stora bitar.
- Mixa bananerna med hjälp av en stavmixer tills du fått en slät puré.
- Tillsätt havregrynen, kokosflingorna och den hackade chokladen och rör om väl till en smet.
- Klicka ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta ut och forma till runda kakor. Den här mängden smet räcker till cirka 9 stycken.
- Grädda kakorna i ugnen i 15-20 minuter.
- Ta ut kakorna och låt dom svalna.
- Förvara dom i en lufttätt burk i kylskåpet och ät dom inom cirka 3 dagar.
Relaterade inlägg:
- Bananbröd med valnötter
- Vad är näringsjäst och hur används den?
- Nyttigare variant av chokladbollar
- Ashwagandha, KSM66 vid stress
Tack för tipset! Ser goda ut.
Roligt att du uppskattar tipset. 🙂
Mums! Dom måste jag göra.
Ja gör det. Så goda och enkla att göra. 🙂
Tack för receptet! Jag testa att göra dom i helgen,. Så goda 🙂
Så roligt att du testa att göra dom. 🙂