Bananbröd med valnötter (vegan)

by Mikaela Bjerring on 20 maj, 2019 · 8 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Glutenfritt, IFD - Antiinflammatorisk kost, Kost, Laktosfritt, Recept, Vegansk / Vegetarisk kost

Bananbröd är en amerikans klassiker. En saftig och god kaka som dessutom är lätt och smidig att mixa ihop själv. Det här receptet är utan vitt socker och mjölkprodukter, där jag använt mig av ”chiaägg” istället för vanliga ägg för att göra en vegansk variant.

Bananbröd med valnötter recept (vegan)

Detta behöver du:

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
  2. Klä in en brödform med bakplåtspapper.
  3. Gör chiaäggen genom att blanda ihop 3 msk chiafrön med 6 msk vatten i en kopp. Låt stå i ca 5 minuter så fröna får tid att svälla och rör om ett par gånger under tiden.
  4. Mixa bananerna, chiaäggen, kokosoljan och dadlarna i en mixer eller matberedare tills du fått en slät smet och tillsätt växtmjölken.
  5. Ta en skål och blanda ihop alla torra ingredienser – havregryn, mandelmjöl, hackade valnötter, bakpulver, vaniljpulver, salt, kanel, ingefära och kardemumma.
  6. Tillsätt bananblandningen till de torra ingredienserna och rör om med en slev tills allt blandats väl.
  7. Klicka ut smeten i bakformen och strö över lite valnötter på toppen. Grädda i nedre delen av ugnen i 55-60 minuter. När ovansidan börjar se mörk ut så kan du lägga en bit bakplåtspapper på toppen.
  8. Ta ut formen från ugnen, stjälp ut den på ett galler och låt svalna. Den behöver några timmar för att sätta sig innan den är redo för att avnjutas.

Relaterade inlägg:

 

{ 8 comments… read them below or add one }

1 Marika maj 20, 2019 kl. 20:02

Mums så gott det ser ut! <3

Svara

2 Mikaela Bjerring maj 21, 2019 kl. 09:52

Det blir väldigt gott! 🙂

Svara

3 Anja maj 20, 2019 kl. 21:23

Bananbröd är så gott! 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring maj 21, 2019 kl. 09:51

Visst är det. 🙂

Svara

5 Annika B maj 21, 2019 kl. 08:27

Ser spännande ut. Tack för receptet, ska prova 🙂

Svara

6 Mikaela Bjerring maj 21, 2019 kl. 09:50

Varsågod! Vad trevligt. 🙂

Svara

7 Karin maj 23, 2019 kl. 11:27

Gjorde receptet igår. Blev jättegott! 🙂

Svara

8 Mikaela Bjerring maj 23, 2019 kl. 11:30

Vad roligt att höra! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: