Antiinflammatorisk guldhummus

by Mikaela Bjerring on 29 november, 2018 · 8 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, IFD - Antiinflammatorisk kost, Kost, Recept, Vegansk kost

Hummus är en lättlagad och riktigt god kikärtsröra med ursprung från det arabiska köket. Här har jag gjort ett alternativ till den klassiska varianten genom att tillsätta antiinflammatoriska örter. Bre på fröknäcke, använd som grönsaksdipp eller servera som tillbehör till diverse maträtter.

Antiinflammatorisk guldhummus Recept

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Skölj av kikärtorna väl i ett durkslag.
  2. Mixa tahini och vatten tills krämigt med hjälp av en matberedare eller stavmixer.
  3. Tillsätt kikärtor citronsaft, vitlök, gurkmeja, ingefära, spiskummin, cayennepeppar, kanel, kryddnejlika, kardemumma, koriander, svartpeppar, örtsalt och mixa tills du fått en slät konsistens.
  4. Tillsätt hampafröolja och mixa lite lätt under några sekunder och smaka av.
  5. Lägg upp hummusen i en skål och toppa med lite cayennepeppar.
  6. Hummusen håller sig bra i kylskåp i en sluten burk i ca 3 dagar.

Relaterade inlägg:

 

{ 8 comments… read them below or add one }

1 Anna J november 30, 2018 kl. 11:34

Mums! Tack för tipset. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring december 1, 2018 kl. 11:07

Varsågod! 🙂

Svara

3 Marika november 30, 2018 kl. 14:09

Ser gott ut och låter gott med alla kryddor! Har du gjort knäcket som är bredvid själv?

Svara

4 Mikaela Bjerring december 1, 2018 kl. 11:10

Tack och ja, det har jag gjort. Om du vill göra knäcket så hittar du receptet här: https://passionforhalsa.se/recept-pa-glutenfritt-froknacke

Svara

5 A.W december 1, 2018 kl. 10:11

Älskar hummus så det ska jag testa!

Svara

6 Mikaela Bjerring december 1, 2018 kl. 11:06

Så trevligt! Låt mig gärna vet avd du tyckte. 🙂

Svara

7 Kalle december 14, 2018 kl. 09:24

Ser gott ut. 🙂

Svara

8 Mikaela Bjerring december 14, 2018 kl. 09:48

Tack! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: