Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Hummus är gott till så mycket, dessutom går det snabbt och smidigt att mixa ihop. Här har jag gjort ett alternativ till den klassiska varianten genom att tillsätta antiinflammatoriska kryddor. Bre på fröknäcke, använd som grönsaksdipp eller servera som tillbehör till diverse maträtter.

Antiinflammatorisk guldhummus

Ingredienser:

  • 1 förpackning ekologiska kikärter (cirka 230 g)
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3/4 dl vatten
  • Saften från 1/2 citron
  • 3 msk kallpressad hampafröolja
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk mald spiskummin
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 1 krm ingefära
  • 1 krm kanel
  • 1 krm kryddnejlika
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm koriander
  • En nypa svartpeppar
  • 1/2 tsk örtsalt eller havssalt (Jag använder Renée Voltaire örtsalt ramslök, vilket är min personliga favorit)

Så här gör du:

  1. Börja med att skölja av kikärtorna i ett durkslag.
  2. Mixa tahini och vatten tills krämigt med hjälp av en matberedare eller stavmixer.
  3. Tillsätt kikärtor, citronsaft, vitlök, gurkmeja, ingefära, spiskummin, cayennepeppar, kanel, kryddnejlika, kardemumma, koriander, svartpeppar, örtsalt och mixa tills du fått en slät konsistens.
  4. Tillsätt hampafröolja och mixa lite lätt under några sekunder och smaka av.
  5. Lägg upp hummusen i en skål och toppa med lite cayennepeppar.
  6. Den håller sig bra i kylskåp i en sluten burk i alla fall 3 dagar.

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

8 Kommentarer

  1. Anna J

    Mums! Tack för tipset. 🙂

    Svara
  2. Marika

    Ser gott ut och låter gott med alla kryddor! Har du gjort knäcket som är bredvid själv?

    Svara
  3. A.W

    Älskar hummus så det ska jag testa!

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Så trevligt! Låt mig gärna vet avd du tyckte. 🙂

  4. Kalle

    Ser gott ut. 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close