– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Hummus är gott till så mycket, dessutom går det snabbt och smidigt att mixa ihop. Här har jag gjort ett alternativ till den klassiska varianten genom att tillsätta antiinflammatoriska kryddor. Bre på fröknäcke, använd som grönsaksdipp eller servera som tillbehör till diverse maträtter.
Ingredienser:
- 1 förpackning ekologiska kikärter (cirka 230 g)
- 2 msk tahini (sesampasta)
- 1 vitlöksklyfta
- 3/4 dl vatten
- Saften från 1/2 citron
- 3 msk kallpressad hampafröolja
- 2 tsk gurkmeja
- 1/2 tsk mald spiskummin
- 1/2 tsk cayennepeppar
- 1 krm ingefära
- 1 krm kanel
- 1 krm kryddnejlika
- 1 krm kardemumma
- 1 krm koriander
- En nypa svartpeppar
- 1/2 tsk örtsalt eller havssalt (Jag använder Renée Voltaire örtsalt ramslök, vilket är min personliga favorit)
Så här gör du:
- Börja med att skölja av kikärtorna i ett durkslag.
- Mixa tahini och vatten tills krämigt med hjälp av en matberedare eller stavmixer.
- Tillsätt kikärtor, citronsaft, vitlök, gurkmeja, ingefära, spiskummin, cayennepeppar, kanel, kryddnejlika, kardemumma, koriander, svartpeppar, örtsalt och mixa tills du fått en slät konsistens.
- Tillsätt hampafröolja och mixa lite lätt under några sekunder och smaka av.
- Lägg upp hummusen i en skål och toppa med lite cayennepeppar.
- Den håller sig bra i kylskåp i en sluten burk i alla fall 3 dagar.
Relaterade inlägg:
Mums! Tack för tipset. 🙂
Varsågod! 🙂
Ser gott ut och låter gott med alla kryddor! Har du gjort knäcket som är bredvid själv?
Tack och ja, det har jag gjort. Om du vill göra knäcket så hittar du receptet här: https://passionforhalsa.se/recept-pa-glutenfritt-froknacke
Älskar hummus så det ska jag testa!
Så trevligt! Låt mig gärna vet avd du tyckte. 🙂
Ser gott ut. 🙂
Tack! 🙂