Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Att sova med en partner kan ge många hälsofördelar

av | mar 26, 2015 | Blogg, Hälsa, Sömnen | 3 Kommentarer

Att sova med en partner kan bidra med många hälsofördelar. Flera undersökningar visar att par som delar säng sover bättre, mår bättre och lever längre än de som sover ensamma.

Att sova med en partner kan ge många hälsofördelar

En sammanfattning av ett flertal studier (1) som publicerades i Wall Street Journal visar att de som lever i bra och stabila relationer både mår bättre och lever längre än de som är singlar. Forskarna tror att en av anledningarna kan vara att de som lever i par har någon att sova med, vilket leder till bättre sömn.

Att sova tillsammans med sin kärlekspartner ger en känsla av trygghet och lugn, vilket kan minska kroppens nivåer av stresshormonet kortisol. När vi sover ihop med någon vi älskar ökar även nivåerna av hormonet oxytocin, som bidrar till välbefinnandet. Oxytocin kallas ofta för “kärlekshormonet” eftersom det frisätts när vi får närhet och beröring av varandra – det ökar lyckokänslan och tilliten samtidigt som det minskar oro och stress. Så även om din partner skulle ha en tendens att sno täcket, så vägs detta upp betydligt av de psykologiska fördelar vi får från att dela säng med vår partner.

 

Källor och Referenser:

(1) Wall street journal: Who Sleeps Better at Night? https://www.wsj.com/articles/SB10001424052702303830204577446342515528860

 

Relaterade inlägg:

 

3 Kommentarer

 1. Ann E

  Intressant! Men visst är det en trygghet när mannen sover bredvid 🙂

  Svara
 2. Marianne A

  Jag känner en stark trygghet av att ha min man i mitt liv. När jag känner att något är jobbigt eller är ledsen så finns han alltid där och får allt att kännas så mycket bättre. Underbart att leva med honom på min sida och sover gör jag som en stock med min kärlek tryggt bredvid.

  Svara
 3. Emma

  Det känns tryggt att sova bredvid min man 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close