Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Sömnproblem? – Vakna utsövd med passionsblomma

av | mar 3, 2015 | Blogg, Hälsa, Örtmedicin, Sömnen | 2 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Meds.se –

Passionsblomma har länge använts traditionellt av ursprungsbefolkningen i Nord-, Syd- och Centralamerika vid olika hälsoproblem. Idag stödjer modern forskning passionsblommans egenskaper och används som en aktiv ingrediens i naturläkemedel vid sömnproblem, oro och ångest.

Sömnproblem? - Vakna utsövd med passionsblomma

Att lida av sömnproblem

Vi har alla någon gång upplevt sömnlösa nätter. Tröttheten som värker i kroppen och nattens mörka hål blir din värsta fiende. Du vrider och vänder på dig för att försöka hitta ro, men John Blund kommer inte.  Natt efter natt med dålig sömn kan med tiden skapa en rad hälsoproblem då sömnen har en stor betydelse för vår hälsa. Utan tillräckligt med sömn och återhämtning kan vi helt enkelt inte fungera effektivt under dagen.

Traditionell användning av passionsblomma

Traditionellt har passionsblomman länge används i Sydamerika som ett medel vid sömnlöshet, nervositet och kramper (1). Idag är passionsblomma av ett stort vetenskapligt intresse för bland annat sömnlöshet, oro och ångest. Studier visar att passionsblomman kan ha potential att med framgång kunna användas som behandling vid ångest och oro (2). Växtens aktiva komponenter har visat sig öka GABA (gamma-aminosmörsyra) i hjärnan, vilket skapar en känsla av lugn.

I en annan studie som inkluderade 91 personer med symtom för ångest gavs ett naturläkemedel som innehöll passionsblomma. Forskarna fann att de som fick passionsblomma visade minskad symptom av ångest jämfört med de som fick placebo. Man har även genom studier sett att passionsblomma kan hjälpa vid sömnproblem eftersom det har en rogivande effekt (3) (4).

Passionsblomma anses säker att använda, men bör inte intas av kvinnor som är gravida eller ammar. Likväl bör personer som är under medicinering rådgöra med sin läkare eftersom passionsblomma kan ha interaktion med vissa läkemedel som t.ex. blodförtunnande mediciner.

Naturläkemedlet Pascoflair vid sömnlöshet

Pascoflair är ett traditionellt växtbaserat naturläkemedel med passionsblomma som aktiv ingrediens, som kan används vid lindrig av oro och tillfälliga sömnproblem. Pascoflair tillverkas av Pascoe, en av Tysklands ledande aktörer inom växtbaserade läkemedel och är ett godkänt naturläkemedel av Svenska Läkemedelsverket.

I en studie (5) med Pascoflair 425 mg, framgick flera signifikanta resultat så som att man somnar lättare, somnar snabbare, får en mer rofylld sömn, färre uppvaknanden under natten, samt att man känner sig mer alert när man vaknar. Vid en dubbelblind studie som utfördes av Pascoe (6) fick hälften av försökspersonerna Pascoflair och den andra hälften placebo. Direkt efter att de vaknat fick deltagarna göra ett stresstest. De som hade tagit Pascoflair visade sig vara mer avslappnade och alerta när de gjorde testet än placebo-gruppen.

Passionsblomma är inte beroendeframkallande

GABA är ett av hjärnans viktigaste lugnande ämnen. Sömnsvårigheter och oro beror ofta på att det finns för lite GABA tillgängligt i hjärnan. Passionsblommans lugnande effekt beror på att den ökar mängden tillgängligt GABA. Dessutom gör den receptorerna som tar upp GABA mer mottagliga. Lugnande receptbelagda läkemedel påverkar också receptorerna för GABA, men de kopplar ihop sig med GABA-receptorerna på ett annat sätt än ämnena i passionsblomman. Det gör att passionsblomma inte är beroendeframkallande till skillnad från många lugnande läkemedel och sömnmedel. Ett naturläkemedel med passionsblomma kan därför vara värt att prova vid sömnsvårigheter som en tillfällig lösning tills man kommit till rätta med sina sömnproblem

 

Återförsäljare av Pascoflair hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

 1. Gun Johansson

  Besvär i magen och tarmarna
  Får hjärtklappning

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Jag skulle rekommendera att du går och gör en ordentlig utredning om din hälsa.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close