Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bokus och Adlibris – 

”Att vara ute i naturen får oss att må bra”, är en mening som vi ofta hör. De flesta kan säkert inget annat än instämma. Det är något visst med att tillbringa tid i skog och mark som ger oss ökat välbefinnande och inre lugn. Det är även vetenskapligt bevisat och en gren inom psykologin kallad ekopsykologi. I Eva Sanners nya bok ”Naturens hemlighet : Återfinn din plats i det stora sammanhanget” tar hon med dig på en resa som får dig att bilda en helt ny relation till naturen.

Boken ”Naturens hemlighet : Återfinn din plats i det stora sammanhanget”

Människan är biologiskt anpassad till att leva i naturen. Det gör också att hjärnan är utvecklad efter det livet. Hjärnan signalerar då ”här kan vi överleva”, vilket får oss att känna oss trygga. I sin tur aktiveras det parasympatiska nervsystemet, vilket får oss att uppleva ro och ökat lugn. Det finns en mängd olika sätt som naturen påverkar våra hjärnor och kroppar. När vi hittar tillbaka till vårt ursprung och spenderar mer tid i den miljö som vi är menade att leva i så kan vi också hitta tillbaka till oss själva. Få bättre perspektiv, känna oss friare och mer levande.

Om boken

Boken ”Naturens hemlighet : Återfinn din plats i det stora sammanhanget” är inspirerad av ekopsykologiska tankegångar. Eva får dig att öppna upp ögonen, vidga dina vyer och se nya kopplingar om hur allt hänger ihop. Du får följa hennes resa där hon utforskar naturen i Sverige och andra delar av världen och vilka positiva följder det kan ge i våra liv. Personliga erfarenheter, spännande historier varvat med vetenskapliga studier i en härlig blandning som bjuder på fängslande läsning.

Boken är uppdelad i kapitel runt olika teman som gör det lättare att ta till sig alla bitar innan man sätter ihop helheten. Naturen har lösningar på många av våra funderingar och frågor som vi stöter på i vårt dagliga liv – Om hur vi anpassar oss till nya miljöer och situationer, om hur vi hanterar mörker och årstidsväxlingar, om hur vi förhåller oss till det som är vilt och främmande, om tid och tålamod, om anknytning och uppskattning. Det är en personutvecklande bok som får dig att längta bort från staden stim och asfalterade vägar till lugnet och skönheten av vår ursprungliga miljö.

Evas tips är att läsa ett stycke då och då, för att därefter tillbringa tid i naturen för reflektion över hur det får dig att må på olika plan. Den biten misslyckades jag själv totalt med, eftersom jag inte kunde släppa boken ifrån mig. Jag kommer dock läsa om varje kapitel vid olika tillfällen för djupare reflektion och i samband med det följa rådet av att ta mig ut i det fria för upplevelsen. Relationen till naturen kan beskrivas i böcker och studier, men samtidigt är det bara din egen upplevelse som är verklig för dig. Du måste uppleva den själv, för att den ska kunna bli en del av dig.

Om författaren Eva Sanner

Under 20 år har Eva Sanner varit aktiv som journalist och skribent inom områdena hälsa, personlig utveckling, miljö, kärlek och intimitet. Hon är diplomerad psykosyntesterapeut och arbetar sedan 1996 med enskilda klienter, grupper och par. Hennes arbete idag omfattar även coachning och kursverksamhet. Eva har under åren hunnit med att ge ut en lång rad böcker, vilket bland annat inkluderar de fantastiska böckerna ”Passionskoden” och ”Ayurveda : för kropp och själ”. Detta är hennes tionde bok.

 

Återförsäljare av ”Naturens hemlighet” är bland annat:

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

 1. Marina

  Toppenbra! Precis läst den och kan varmt rekommendera den.

  Svara
 2. Eva

  Åh, låter som en bok jag vill läsa! Tack för tipset! 🙂

  Svara
 3. Anja

  Tack för tipset!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close