Veganska bananplättar

by Mikaela Bjerring on 27 september, 2018 · 8 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Vegansk kost

Veganska bananplättar som kan serveras som en lyxig frukost eller varför inte som ett mumsigt mellanmål. Glutenfria, riktigt mättande och som garanterat kommer att vara uppskattade av både stora och små.

Veganska bananplättar recept

Detta behöver du till ca 16 st:

Så här gör du:

  1. Mixa bananerna i skål och tillsätt casavamjöl, bakpulver och vegetabilisk mjölk. Mixa ihop allt till en slät smet och låt svälla i 15 – 30 minuter.
  2. Värm stekpannan till medeltemperatur och tillsätt lite kokosolja.
  3. Klicka ut banansmeten i den upphettade pannan och forma till plättar. Grädda till gyllenbruna.

Plättarna är goda att äta som dom är, men prova gärna att servera med kokosgrädde med lite pressad citron eller lime tillsammans och chiasylt. Recept på chiasylt hittar du här.

Relaterade inlägg:

 

{ 8 comments… read them below or add one }

1 Kalle P september 27, 2018 kl. 21:42

Det ska testas.

Svara

2 Mikaela Bjerring oktober 3, 2018 kl. 10:21

Trevligt! 🙂

Svara

3 Katarina september 28, 2018 kl. 09:39

Mums så gott!

Svara

4 Mikaela Bjerring oktober 3, 2018 kl. 10:23

Riktigt goda!

Svara

5 Laila september 29, 2018 kl. 11:41

Det receptet sparar jag. 🙂

Svara

6 Mikaela Bjerring oktober 3, 2018 kl. 10:24

Gör gärna det! 🙂

Svara

7 Ann oktober 2, 2018 kl. 12:40

Måste jag prova dom såg ju riktigt goda ut och spännande med cassavamjöl.

Svara

8 Mikaela Bjerring oktober 3, 2018 kl. 10:27

Cassavamjöl gör att konsistensen blir lite mer spänstig som gluteninnehållande mjöl skulle ge.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: