– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Veganska bananplättar som kan serveras som en lyxig helgfrukost eller som ett mumsigt mellanmål. Så goda, riktigt mättande och som garanterat kommer att vara uppskattade av både stora och små.

Ingredienser för veganska bananplättar (cirka 16 st):
- 2 st välmogna bananer
- 1 dl tapiokamjöl
- 1 dl vegetabilisk mjölk (t.ex. mandelmjölk eller havremjölk)
- 2 krm havssalt
- 1 tsk bakpulver
- Smakneutral kokosolja att steka i
Så här gör du:
- Mixa samtliga ingredienser: bananer, tapiokamjöl, vegetabilisk mjölk, bakpulver och havssalt till en slät och krämig smet.
- Låt smeten sedan stå och svälla i 30-60 minuter.
- Värm upp en stekpanna på medellåg värme och tillsätt lite kokosolja.
- Klicka ut banansmeten i den upphettade stekpannan och forma till plättar. Grädda tills gyllenbruna på båda sidor. Bananerna gör att plättarna lättare bränns, så håll dig till medellåg temperatur.
Servera gärna bananplättarna tillsammans med kokosgrädde och en klick chiasylt, eller något annat som du tycker är gott. Recept för chiasylt hittar du i inlägget ”Så enkelt gör du chiasylt”
Relaterade inlägg:
Det ska testas.
Trevligt! 🙂
Mums så gott!
Riktigt goda!
Det receptet sparar jag. 🙂
Gör gärna det! 🙂
Måste jag prova dom såg ju riktigt goda ut och spännande med cassavamjöl.
Cassavamjöl gör att konsistensen blir lite mer spänstig som gluteninnehållande mjöl skulle ge.