Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore –

Ända sedan medeltiden har chaga, även kallat sprängticka använts som en hälsosvamp. Med sitt fantastiska näringsinnehåll och extremt höga ORAC-värde är den än idag en mycket uppskattad superfood. Chaga har en mild smak av vanilj som i första hand dricks som ett gott och supernyttigt te. Här följer ett recept för kryddig chaga chai latte som du kan avnjuta när du vill förgylla tillvaron med något gott, näringsrikt och stärkande.

Chaga chai latte

Chaga chai latte (en kopp)

  • 1 tsk chagapulver
  • 2 dl vatten
  • 2 dl valfri vegetabilisk mjölk t.ex: kokosmjölk, mandelmjölk eller havremjölk
  • 1/2 tsk malen ceylonkanel
  • 2 krm malen ingefära
  • 1 krm pulver malen kryddnejlika
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1/2 krm muskotnöt
  • 1-1 1/2 msk honung

Gör så här:

  1. Mät upp vatten, chagapulver och samtliga kryddor: kanel, ingefära, kryddnejlika, kardemumma och muskotnöt i en kastrull.
  2. Låt blandningen koka upp, sänk därefter värmen och låt sjuda under lock i 5 minuter.
  3. Stäng av värmen, tillsätt honung och låt stå på eftervärme medan du förbereder mjölken.
  4. Värm upp den vegetabiliska mjölken och använd en lattevisp för att vispa upp skum.
  5. Häll upp teet i en kopp och häll på mjölken. Toppa teet med mjölkskum och pudra över lite kanel och kardemumma. Avnjut direkt.

 

Läs mer om chaga här

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

6 Kommentarer

  1. Maria

    Ser gott ut! 🙂

    Svara
  2. Anna J

    Mums så gott! Älskar chaga!

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Chaga är verkligen speciellt.

  3. Emelie

    Chaga är en fantastisk hälsodryck och dricker det ofta.

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Visst är det gott och så välgörande.

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och reducera tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera normalt och effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close