Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore –

Chia Fresca är en dryck som Tarahumaraindianerna använt sig av sedan urminnes tider. Detta urfolk anses vara världens bästa långdistanslöpare och som energidryck och törstsläckare använder dom inget annat än just Chia Fresca. Med ett fåtal ingredienser kan du enkelt blanda ihop drycken själv, för att sedan dricka innan träning eller inta som en energiboost under dagen.

Chia Fresca (Iskiate) recept

Kort om Chia fresca (iskiate)

Sedan urminnes tider har urfolket Tarahumaraindianerna i Mexiko släckt sin törst och hämtat kraft före sina långdistansrundor med drycken Chia fresca, som på det lokala språket kallas iskiate. Tarahumarafolket är kända för sin uthållighet när det gäller löpning. Det är en stor del av deras kultur att anordna långdistanslopp för nöjes skull, som varar i flera dygn i svår terräng. De kan springa extremt långa sträckor (bortåt 160 km) och lika fort som elitlöpare. De kallar sig själva för rarámuri, som betyder ”de som löper” eftersom kvinnor och män, gamla som unga alla besitter förmågan att springa långt och länge.

Detta behöver du:

 • 4 dl vatten
 • 2 msk chiafrön
 • Ett par tsk saft från pressad lime eller citron
 • Honung

Gör så här:

 1. Fyll ett glas med 4 dl vatten, rör ner ca 2 msk chiafrön och låt stå i 5 minuter.
 2. Rör om och låt stå lite längre om du vill. Ju längre den står, desto mer geléaktig kommer drycken att bli. Prova dig helt enkelt fram till en konsistens som du tycker om.
 3. Tillsätt citron- eller limejuice och smaksätt med lite honungen.

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

 1. Amanda

  Ska testa <3

  Svara
 2. Malin C

  Tack för tipset! Provade idag och det var riktigt gott dessutom. 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Trevligt att du uppskattade tipset. 🙂 Ja visst smakar det gott.

   Svara
 3. Linda

  Gott och enkelt. 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close