Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Detta visar en studie om nypon vid artros

av | jul 10, 2014 | Blogg, Kosttillskott, Muskler – Skelett – Leder, Sjukdomar - Symtom | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Artros är den vanligaste formen av reumatisk ledsjukdom i Sverige och idag lider cirka 800.000 människor av den smärta och obehag som sjukdomen medför. Att träna och ha en hälsosam vikt är av stor betydelse för att minska problemen och likaså en bra kost. En mängd studier på senare år har även visat att ett kosttillskott av strandnypon kan vara mycket effektivt vid artros.

Detta visar en studie om nypon vid artros

En mängd vetenskapliga studier har redan visat att strandnypon ger en effektiv lindring vid artrosbesvär. Nyligen publicerades ännu en studie eftersom det varit väl omdiskuterat huruvida kärnorna i nypon verkligen ger någon effekt vid artros, eller om nyponpulver gjort på enbart skal är ett bättre val. Vissa tillverkare av nypontillskott har valt att ta bort kärnorna ur sina produkter, medan andra har valt att ha dom kvar.

Så här gick studien till

150 försökspersoner med knäartros deltog i studien. Man delade in deltagarna i tre grupper. Ena gruppen fick ett nyponpulver gjort av hela strandnypon. Den andra gruppen ett pulver där nyponkärnorna tagits bort och den tredje gruppen fick placebo. Efter tre månaders intag av tre kapslar per dag (den rekommenderade dosen) såg man en stor förbättring hos alla som ätit nypontillskott både med och utan kärnor. De hade alla mindre knäsmärtor när de gick jämfört med placebogruppen. För de försökspersoner som tidigare hade genomgått en knäoperation såg man något större förbättring hos de som ätit nypontillskott utan kärnor även om skillnaden var liten.

Studien gjordes av forskare vid Parker Institut på Fredriksbergs sjukhus i Köpenhamn och publicerades i International Journal of Clinical Rheumatology. Forskarnas slutsats efter studien var att nyponpulver med och utan kärnor ger så gott som en likvärdig effekt. En annan viktig poäng som studien visar är att tillskott av strandnypon ännu en gång bevisats vara mycket effektivt vid artros.

 

Återförsäljare av strandnyponpulver hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

 1. Ann-Marie

  Jag började ta nypon för ett år sedan för mina stela leder och kände stor skillnad. Jag tar nu en mindre underhållningsdos varje dag och har ingen smärta längre 🙂 Nypon är helt fantastiskt för ledbesvär och så innehåller det ju även C-vitamin och andra nyttiga ämnen som är bra för mycket annat i kroppen.

  Svara
 2. Carolina

  Tack!!!

  Svara
 3. Sibel Q

  Jag tar nyponpulver och MSM och det fungerar suveränt för mig 🙂 Och så är nypon så himla gott också!

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close