Detta visar en studie om nypon vid artros

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring on 10 juli, 2014 · 6 comments

in Blogg, Kosttillskott, Muskler – Skelett – Leder, Sjukdomar - Symtom

Artros är den vanligaste formen av reumatisk ledsjukdom i Sverige och idag lider ca 800.000 människor av den smärta och obehag som artros medför. Att träna och ha en hälsosam vikt är av stor betydelse för att minska problemen och likaså en bra kost. En mängd studier på senare år har även visat att nypon kan vara ett mycket effektivt tillskott vid artros för att minska problemen.

Detta visar en ny studie om intag av nypon vid artros

En mängd vetenskapliga studier har redan visat att strandnypon ger en effektiv lindring vid artrosbesvär. Nyligen publicerades ännu en studie eftersom det varit väl omdiskuterat huruvida kärnorna i nypon verkligen ger någon effekt vid artros, eller om nyponpulver gjort på enbart skal är ett bättre val. Vissa tillverkare av nypontillskott har valt att ta bort kärnorna ur sina produkter, medan andra har valt att ha dom kvar.

Så här gick studien till

150 försökspersoner med knäartros deltog i studien. Man delade in deltagarna i tre grupper. Ena gruppen fick ett nyponpulver gjort av hela strandnypon. Den andra gruppen ett pulver där nyponkärnorna tagits bort och den tredje gruppen fick placebo. Efter tre månaders intag av tre kapslar per dag (den rekommenderade dosen) såg man en stor förbättring hos alla som ätit nypontillskott både med och utan kärnor. De hade alla mindre knäsmärtor när de gick jämfört med placebogruppen. För de försökspersoner som tidigare hade genomgått en knäoperation såg man något större förbättring hos de som ätit nypontillskott utan kärnor även om skillnaderna var små.

Studien gjordes av forskare vid Parker Institut på Fredriksbergs sjukhus i Köpenhamn och publicerades i International Journal of Clinical Rheumatology. Forskarnas slutsats efter studien var att nyponpulver med och utan kärnor ger så gott som en likvärdig effekt. En annan viktig poäng som studien visar är att tillskott av strandnypon ännu en gång bevisats vara mycket effektivt vid artros.

Återförsäljare av strandnyponpulver hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Ann-Marie juli 16, 2014 kl. 11:01

Jag började ta nypon för ett år sedan för mina stela leder och kände stor skillnad. Jag tar nu en mindre underhållningsdos varje dag och har ingen smärta längre 🙂 Nypon är helt fantastiskt för ledbesvär och så innehåller det ju även C-vitamin och andra nyttiga ämnen som är bra för mycket annat i kroppen.

Svara

2 Mikaela Bjerring juli 17, 2014 kl. 09:59

Underbart att du upplever så stor skillnad! 🙂

Svara

3 Carolina juli 16, 2014 kl. 11:02

Tack!!!

Svara

4 Mikaela Bjerring juli 17, 2014 kl. 12:57

Varsågod! 🙂

Svara

5 Sibel Q juli 23, 2014 kl. 10:05

Jag tar nyponpulver och MSM och det fungerar suveränt för mig 🙂 Och så är nypon så himla gott också!

Svara

6 Mikaela Bjerring juli 24, 2014 kl. 10:56

Toppen att du upplever skillnad! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: