Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Recept för chai te (Masala chai)

av | dec 30, 2019 | Ayurveda, Blogg, IFD - Antiinflammatorisk kost, Kost, Örter - Kryddor, Recept | 0 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

I många delar av världen är chai helt enkelt ordet för te. I västvärlden associeras det oftast med kryddigt te med indiskt ursprung som i sitt hemland benämns som masala chai (te med blandade kryddor). Här följer hur du kokar den uppskattade drycken från grunden.

Chai te (Masala chai) recept

Den uppskattade drycken Masala chai

Masala chai har en kraftig, god och kryddig smak som säkert är bekant för de flesta. Men förutom den goda smaken, så finns det även många andra anledningar till att avnjuta den varma drycken. De antiinflammatoriska kryddorna har nämligen fördelar för mag-tarmsystemet, immunsystemet och för att minska inflammation. Inom den ayurvediska traditionen är kryddblandningen avsedd för att värma och stärka kroppen, öka cirkulationen, främja matsmältningen och samtidigt väcka och frigöra sinnena.

Detta behöver du (2 koppar):

Så här gör du:

  1. Koka upp vattnet tillsammans med kryddorna; kryddnejlika, kanel, ingefära, kardemumma, muskotnöt och vaniljpulver. Sänk därefter värmen och låt sjuda i 5 minuter.
  2. Stäng av värmen, tillsätt tebladen och låt dra på eftervärmen med locket på i 4-5 minuter.
  3. Värm upp mjölken i en kastrull och vispa upp den med hjälp av en lattevisp.
  4. Sila ner teet i två koppar och häll därefter på mjölken.
  5. Själv föredrar jag mitt chai te helt osötat, men om du vill ha lite sötma så kan du röra ner honung efter tycke och smak. Avsluta med att pudra över lite kanel och kardemumma.

 

Relaterade inlägg:

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close