Egenskaper av det unika ämnet pycnogenol

by Mikaela Bjerring on 23 april, 2012 · 1 comment

in Anti-aging, Blogg, Hjärt- och kärlhälsa, Hudproblem, Kosttillskott, Muskler – Skelett – Leder, Sjukdomar - Symtom

Pycnogenol kallas även ”hudens mirakelvitamin” och innehåller hela 40 aktiva bio-flavonoider och organiska syror. Pycnogenol extrakt utvinns från furuträdet, Pinus, maritima som främst växer i Sydfrankrike. Forskning har visat att de aktiva flavonoiderna binder till sig kollagen-proteinet som har betydelse för hudens elasticitet och styrka samt bidrar till friska och elastiska blodkärl.

Denna kombination av flavonoider som finns i pycnogenol förstärker dessutom två andra viktiga vitaminer nämligen vitaminerna C och E – som också är aktivt involverade i cellskyddet och i bildningen av ny vävnad. Pycnogenol förlänger de två vitaminernas biologiska livstid och ökar därmed deras effekt i kroppen.

Dom främsta egenskaperna av Pycnogenol är:

Pyknogenol urvinns från Pinus, maritima

Pyknogenol urvinns från Pinus, maritima

  • Bidrar till elastiska och starka blodkärl, vilket är anledningen till att det kan motverka åderbråck, blåmärken och ödem.
  • Pycnogenol stödjer kroppens produktion av kollagen och bidrar till frisk och elastisk hy.
  • Stödjer den mentala hälsan.

Andra egenskaper som pycnogenol har är att det bidrar till att motverka uppkomsten av reumatiska sjukdomar, stödjer hjärt-kärlhälsan, samt bidrar till kroppens immunsystem. Detta näringsämne har visats ha en naturlig histamineffekt och kan därför vara fördelaktigt vid hösnuva & allergianfall.

Här hittar du: Pycnogenol

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARPeter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5

Peter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag, ISBN: 91-534-2085-3

Bildkälla: Creative commons, commons.wikimedia.org/wiki/File:Vitamin_E.jpg

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Mia maj 2, 2012 kl. 07:33

Min mamma som snart är 50 år har tagit kosttillskott av Pycnogenol i många år nu. Hon har inte en rynka och jättefin hy. Vet inte om det beror på pycnogenol, men någonting gör hon rätt!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: