Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Egenskaper av Nyponrosfröolja

av | aug 9, 2012 | Ansiktsvård, Anti-aging, Blogg, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet | 2 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Nyponrosfröolja är en aktiv olja som absorberas lätt utav huden och som är känd för sina hudregenererande egenskaper. Oljan är rik på C-vitamin och retinsyra, en typ av A-vitamin. Den tillhör även den lilla exklusiva grupp av vegetabiliska oljor som har ett högt innehåll av omega-3 fettsyran alfalinolensyra.

Egenskaper av Nyponrosfröolja

Näringsinnehåll av nyponrosfröolja

Nyponrosfröolja kommer nästan uteslutande från Chile. Den framställs från arten rosa rubiginosa, utvecklad från rosa canina. Nyponrosen kan bli två och en halv meter hög och de mogna, röda frukterna skördas för hand. Inne i frukten finns frön som utgör ca 70 % av frukten viktmässigt. Frukten torkas och fröna separeras och oljan framställs genom pressning. Oljan är bland annat rik på C-vitamin och retinsyra, vilket är en form av A-vitamin. Den har även ett högt innehåll av alfalinolensyra (25-35-%), vilket är en nyttig omega-3 fettsyra. Andra namn för nyponrosolja är nyponfröolja, nyponolja, nyponrosolja, vildroskärnolja och vildrosolja.

Nyponrosfröolja som hudregenererare

Tester på människor visar att nyponrosfröolja kan göra stor nytta som hudregenererare, vilket betyder att den bidrar till cellförnyelse och återbildning av huden (1). Detta gäller främst vid skador på huden som ärr (även operationsärr), smärre brännskador från solen, pigmentfläckar, åldersfläckar och inflammation efter strålbehandling (2).

Nyponrosfröoljan ses även som en av de bästa rynkhämmande oljorna (1). Den bidrar till hudens elasticitet, slätar ut linjer och reducerar hudens åldringsprocess (3). Den används med fördel på små rynkor runt ögon och mun, samt på solskadad och åldrande hud (4) (5). Oljan är även väl värd att prova på eksemhud (1) (2).

Nyponrosfröolja är en mycket torr olja som absorberas snabbt utan att lämna en fet hinna. Applicera oljan på väl rengjord hud som fortfarande är något fuktig. Låt huden absorbera oljan och fortsätt därefter med en återfuktande och vårdande ansiktskräm/olja.

 

Återförsäljare av nyponrosfröolja hittar du här

 

Källor och Referenser:

(1) Finn Andersen, Guldet från växterna, Artaromaförlaget 2004, sidor: 74-75, ISBN: 91-974063-7-6

(2) Fakta om nyponrosfröolja:  www.shenet.se – www.crearome.se 

(3) Vetenskapliga studier på nyponrosfröolja – http://mettamassagetherapy.com/reprints/rosehip_oil.pdf

(4) Dr. Bertha Pareja, rektor Professor, fakulteten för farmakologi och biokemi, University of San Marcos, Lima, Peru och Dr. Horst Kehl, från School of Pharmacology vid University of Missouri , Kansas City, Missouri, USA.

(5) JF Oliver, fetter och oljor tidning No.25 Dec 1996 – “90 patienter med svåra solskador, fick under fyra månaders smörja huden med nyponrosfröolja som resulterade i 97% förbättring i förhållande till deras ursprungliga tillstånd.

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

 1. Jenny Pettersson

  Hej.
  Jag vill prenumerera på nyhetsbrev!

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Lägger till dig på listan för nyhetsbrevet Jenny. 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close