Bipollen – Ett unikt födoämne

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring on 30 juli, 2012 · 0 comments

in Blogg, Kost, Livsmedel, Superfoods, Träningstillskott

Bipollen som även kallas för pollengranulat är känt för sitt unika näringsinnehåll och fantastiska spektrum av näringsämnen. Med sin söta och något nötaktiga smak har bipollen därför kommit att bli ett mycket uppskattat hälsokostlivsmedel.

Bipollen

Vad är bipollen?

Bipollen eller pollengranulat är de klumpar av växtpollen, hanfröer och nektar som arbetsbina samlar in och för med sig tillbaka till kupan på sina bakben. När de små mikroskopiska pollen klumpas samman med nektar bildas bipollen. Det är alltså arbetsbina som vi har att tacka för detta fantastiska livsmedel.

Det unika näringsinnehållet av bipollen

Bipollen innehåller upp emot 205 bioaktiva ämnen och har en väldigt hög koncentration av näring. Det räknas till en av naturens mest kompletta råvara. Bipollen består till ca 35 % av protein, vilket inkluderar 22 olika aminosyror. Vidare innehåller bipollen 27 mineraler, 16 vitaminer och antioxidanter som bioflavonoider och polyfenoler. Det är även rikt på enzymer och coenzymer. Man uppskattar att bipollen innehåller i stort sett alla kända enzymer och koenzymer som kroppen behöver (upp mot 5000 st), och i de rätta proportionerna till varandra. Enzymer möjliggör liv och behövs för varenda kemisk reaktion i kroppen. Inga vitaminer, mineraler eller hormoner är verksamma i kroppen utan enzymer. Många enzymer behövs även för att vi ska kunna bryta ner maten vi äter till minsta beståndsdel så vi kan ta upp näringen. Bipollen innehåller även många antibakteriella ämnen, som kan ha betydelse för vårt immunsystem.

Att inkludera bipollen i kosten

Med sitt unika och rika näringsinnehåll kan bipollen vara ett fantastiskt livsmedel att inkludera i sin kost. Det är även riktigt gott. Bipollen finns att köpa som ett hälsokostlivsmedel. Rör ner bipollen i smoothies, strö över müslin, filen eller toppa din sallad.

Återförsäljare av bipollen hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: