Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

En introduktion till Zhineng Qigong

av | okt 5, 2020 | Blogg, Hälsa, Livsstil, Meditation, Träning | 8 Kommentarer

Rätt så nyligen blev jag introducerad till Qigong, närmare bestämt Zhineng Qigong. En typ av meditation i rörelse där man utför både mjuka och dynamiska rörelser för att främja livsbalansen, öka energin och stödja hela kroppssystemet.

En introduktion till Zhineng Qigong

Kort om Zhineng Qigong

Det finns över 2000 olika former av Qigong där Zhineng Qigong tillhör en av de mer moderna formerna. I dag har Zhineng Qigong kommit att bli en av de största och mest förekommande varianterna av Qigong runt om i världen.  Zhi är det kinesiska tecknet för visdom eller lära och neng representerar kraft eller att läka. Qi betyder livsenergi och gong arbete. Zhineng Qigong innebär därmed ”livsenergi i arbete med läran att läka”.

Zhineng Qigong utvecklades under 1970-talet i Kina av stormästaren och läkaren Ming Pang som är utbildad i både västerländsk medicin och traditionell kinesisk medicin. Med samlade erfarenheter av flera uråldriga metoder inom Qigong och healing skapade han denna form av medicinsk Qigong för att hjälpa människor att läka och bygga upp sin hälsa.

Att utföra Zhineng Qigong

Genom att utföra Zhineng Qigong är det meningen att du ska utveckla din förmåga att slappna av, bygga upp din mentala styrka, får ett lugnare sinne, höja din livsenergi och bli mer grundad. Du ökar även din kroppsmedvetenhet samtidigt som cirkulationen och lymfflödet i kroppen förbättras. Att träna Zhineng Qigong regelbundet kan bidra till större lugn, harmoni, bättre sömn, samt mer energi och ork. Det kan hjälpa dig till en bättre inre balans, hantera stress och underlätta läkning av både emotionell och fysisk smärta.

Innan man börjar qigongpasset är det bra att ta en liten stund för att slappna av och fokusera på vad man vill uppnå med träningen i form av mentala och/eller fysiska förändringar. Med hjälp av rörelser jobbar du sen med dina energier för att uppnå ett bra Qiflöde i kroppen och stärka utbytet av Qi med omgivningen. Med fysiska rörelser som styrs av medvetandet tränar man både fysiskt och mentalt för att byta ut och ta till sig mer Qi. Att släppa ifrån sig negativ energi och ta till sig positiv energi. Med Qigong tränar man alltså både fysiskt, medvetet och energimässigt.

Min egen erfarenhet av Zhineng Qigong

Min kurs i Zhineng Qigong gick jag på Qigong Center i Stockholm där Eva Elfström erbjuder allt från grundkurser till fortsättningskurser och utbildningar för att bli Qigonglärare. Du kan välja att vara med fysiskt i lokal eller på distans via Zoom. Du kan besöka hemsidan här.

Zhineng Qigong är både okomplicerat att lära sig och att utföra. De långsamma, flytande rörelserna får dig att slappna av mentalt, samtidigt som andningen blir djupare och lugnare och cirkulationen kommer igång i hela kroppen. Du kommer att uppleva ett skönt inre lugn. Själv använder jag Qigong i kombination med annan meditation och träning som jag upplever ger en bra variation av fysisk och mentalträning. Inte minst är det ett riktigt effektivt sätt för att hantera stress. Qigong är verkligen helt fantastiskt och något som så många fler borde upptäcka.

 

Relaterade inlägg:

8 Kommentarer

 1. Laila

  Har funderat på att börja en längre tid, men det har bara inte blivit av. Tack för påminnelsen. <3

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Det är så värt att ta sig tiden. Otroligt skönt för både kropp och själ. <3

   Svara
 2. Anja

  Qigong är fantastiskt <3

  Svara
 3. Yvonne

  Låter intressant och skönt. Skulle vara något för mig. 🙂

  Svara
 4. Vera A

  Låter underbart med qigong! Tack för tipset <3

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close