Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

En stimulerad hjärna kan bidra till starkare immunförsvar

av | dec 12, 2010 | Blogg, Hälsa, Hjärnan - Minnet, Livsstil, Livsstilsförändringar, Mental träning, Personlig utveckling, Psykisk hälsa, Stress | 4 Kommentarer

Att optimistiska människor som skrattar mycket och tänker positiva tankar är friskare och lever längre än pessimister har ett flertal studier visat genom åren. En stimulerad hjärna och positivitet bidrar helt enkelt till ett bättre och starkare immunsystem.

En stimulerad hjärna kan bidra till starkare immunförsvar

Faktorer som bidrar till ett bra immunsystem

 • Du kan skratta dig till ett starkare immunförsvar – Ett gammalt talesätt säger “Ett gott skratt förlänger livet” och det kunde inte vara mer sant. Skratt bidrar till bättre cirkulation, normalt blodtryck, ökad förbränning och minskar muskelspänningar. Ett härligt skratt stimulerar även produktionen av antikroppar i blodet som då bidrar till ett bättre fungerande immunsystem (1).
 • Positiva tankar kan bidra till starkare immunförsvar – Studier har visat att folk som tänker positivt redan i unga år lever upp till tolv år längre än pessimister. Detta går även att applicera på immunförsvaret. Personer med mycket humörsvängningar som lätt blir nervösa, oroliga och stressade blir oftare sjuka (2).
 • En stimulerad hjärna kan bidra till starkare immunförsvar – En professor vid Berkeley universitet studerade hur bridgespel stimulerade kvinnors immunsystem. Han hittade ett starkt samband mellan starkare immunförsvar och de delar i hjärnan som har hand om planering, abstrakt tänkande och initiativförmåga (3).
 • Musik kan ge dig starkare immunförsvar – Att lyssna på musik stimulerar hjärnan och kan stärka ditt immunförsvar. Men det måste vara musik som du verkligen tycker om. Musik som gör dig glad, som ger dig energi och som får dig att slappna av. Välbefinnandet som du upplever från musiken ökar mängden immunglobin-A i kroppen (4).

 

Källor och Referenser:

(1) Peter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag. Sida: 168, ISBN: 91-534-2085-3

(2) The Power of Positive Thoughts Strengthen Your Immune System: http://undergroundhealthreporter.com/power-of-positive-thoughts/

(3) Bodmer, Kerri. The ABCs of Change- Easy steps for healthful Living. Woman’s HealthLetter, Vol. VII, No 9 Sept. 1998

(4) Musik, stress och immunförsvaret: http://www.kulturellahjarnan.se/2015/03/10/musik-stress-immunforsvar-och-halsa/

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

 1. Kalle F

  Ha, då blir det till att börja läsa roliga böcker för att slippa mer förkylning i vinter!

  Svara
 2. Anja

  Att vara positiv och skratta mycket har många hälsofrämjande effekter, man har bara ett liv så ta hand om det:)

  Svara
 3. Haj

  Bokläsning i kombination med musik är en magisk resa.
  Mycket man läser här som man tror man är medveten om, men som man inte alltid ändå aktivt ser till att minnas.. Ett bra depåstopp det här =)

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close