Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bodystore black friday

Studie: Kamomillte kan bidra till längre liv för kvinnor

av | aug 10, 2015 | Blogg, Hälsa, Örtmedicin | 8 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Forskare från University of Texas Medical Branch i Galveston har funnit att konsumtion av kamomillte är kopplat till en minskad risk att dö av alla orsaker för kvinnor över 65 år. Resultaten publicerades nyligen i The Gerontologist, en forskning som stöds av US National Institutes of Health.

Studie: Kamomillte kan bidra till längre liv för kvinnor

Så här gick studien till:

Studien pågick under en sjuårsperiod där 1677 latinamerikanska kvinnor och män över 65 år ingick. Personerna valdes ut från 5 olika stater i USA där 14 % av personerna i studien drack kamomillte. Resultatet visade att konsumtion av kamomill kunde kopplas till en 29 % minskad risk att dö av alla orsaker bland kvinnor oavsett demografi, hälsotillstånd och levnadsvanor. Denna effekt såg man inte hos män.

Anledningen till skillnaden i resultaten mellan latinamerikanska kvinnor och män är inte klart, även om kvinnor visade sig vara mer flitiga användare av kamomillte än män. Forskarna tillägger att skillnaden kan bero på traditionella könsroller där kvinnor hanterar dag-till-dag aktiviteter i hushållet, inklusive familjens hälsa, och kan också återspegla en större tillit till huskurer såsom örter.

Det är oklart hur kamomillte bidrar till minskad dödlighet. Andra nyligen genomförda studier av kamomill har visat potentiella fördelar vid behandling av hyperglykemi, orolig mage, diabeteskomplikationer och ångestsyndrom. Kamomill har också varit uppmärksammad för sin kolesterolsänkande effekt, sitt rika innehåll av antioxidanter, samt antimikrobiella-, antiinflammatoriska- och antiblodplättseffekter. Den exakta orsaken för minskad dödlighet vid intag av kamomill anser forskarna är ett viktigt område för framtida forskning.

Kamomill är en av de äldsta, mest utbredda och väldokumenterade medicinalväxter i världen och har rekommenderats för en mängd olika läkande tillämpningar genom tiderna. Så att ha som vana att smutta på en daglig kopp kamomillte kanske inte är en så dålig idé?

 

Återförsäljare av ekologiskt kamomillte hittar du här

 

Källor och Referenser:

The University of Texas Medical Branch: http://www.utmb.edu/newsroom/article10480.aspx

 

Relaterade inlägg:

 

8 Kommentarer

 1. Ann

  Dricker kamomillte nästan varje dag, så då ligger jag enligt forskningen bra till 🙂

  Svara
 2. Malin S.

  Kamomill är ju bra för välbefinnandet och får en att sova gott, så det förvånar mig inte. Gott är det också.

  Svara
 3. Anna Johansson

  Dricker ofta kamomillte för att det är så gott! Bra för mig 🙂

  Svara
 4. Ranja

  Intressant 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Bodystore kampanjer

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close