NitFree luskam och kemikaliefri behandling av huvudlöss

by Mikaela Bjerring on 24 augusti, 2015 · 3 comments

in Blogg, Huskurer - Husmorstips

Problemet med huvudlöss har ökat de senaste åren. Märker man att ens barn har löss så är det viktigt att vidta åtgärder direkt. Informera skolan eller förskolan så att spridningen begränsas. Vet man att det finns löss på skolan så är det även en bra ide att undersöka sitt barn varje dag. Här följer några tips för effektiva och kemikaliefria behandlingar för att bli av med huvudlöss.

Huvudlöss behandling

NitFree luskam

En bra luskam är ett måste och något som varje barnfamilj bör ha hemma i beredskap. Med luskammen NitFree kan du bli av med löss och ägg på 2-3 dagar om du kammar noga, eftersom du då avbryter lusens ägg och biologiska livscykel tidigt. NitFree är gjord i rostfritt stål. Det är en unik luskam som kommer åt både huvudlöss och själva lusägget och kan användas av hela familjen. En luskam gör det lättare för dig att hitta löss och lusägg och en effektiv behandlingsmetod för att bli av med odjuren.

 Nitfree luskam

NitFree luskam har räfflade mikrokanaler på varje enskild kamtand. Med ett avstånd mellan kamtänderna under 0,2 mm gör att den kommer åt både lössen och äggen. De små lusäggen fastnar i mikrokanalerna och punkteras – äggen blir då förstörda och kan inte utvecklas till löss. Själva huvudlössen fastnar också i mikrokanalerna mellan kamtänderna.

Det allra bästa sättet att bli av med huvudlöss, och förbli lusfri, är just kamning – oavsett vilken kompletterande behandlingsmetod du väljer. Hela beskrivningen om hur du använder NitFree kan du läsa här. Som ett bra komplement till Nitfree kan man använda sig av en effektiv och kemikaliefri hemmabehandlig av kokosolja och äppelcidervinäger.

Naturlig behandling huvudlöss - Kokosolja och äppelcidervonäger

Kokosolja och äppelcidervinäger vid huvudlöss

Majoriteten av lusmedlen på marknaden innehåller starka kemikalier och kan orsaka allergiska reaktioner. En skonsam och kompletterande metod till Nitfree luskam är att använda sig av äppelcidervinäger och kokosolja. Vinägern löser upp äggen och kokosolja kväver lösen. Behandlingen är mild för både hud och hår och du slipper använda starka kemikalier. Äppelcidervinäger och kokosolja är dessutom vårdande för både hår och hårbotten.

Så här gör du:

  • Skölj håret grundligt med äppelcidervinäger och se till att både hårets längder och hårbotten är genomdränkta av vinäger.
  • Låt äppelcidervinägern sitta kvar och kamma i en generös mängd kokosolja. Snåla inte här utan se till att hela håret och hårbotten är väl täckt i ett jämnt lager.
  • Sätt på en duschmössa och låt behandlingen sitta i minst 5 timmar eller ännu bättre över natten.
    Tvätta därefter håret noga två gånger och avsluta med att gå igenom håret med en luskam.

Här hittar du kokosolja, äppelciervinäger och NitFree luskam

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Anna Johansson augusti 28, 2015 kl. 10:26

Nitfree luskam är den bästa, inga löss eller ägg kan smita undan den! 🙂 Använde den flitigt förra året då barnen fick löss flera gånger hoppas dock att få slippa dom detta år.

Svara

2 Eva augusti 28, 2015 kl. 10:30

Bra tips! Hoppas på att få slippa använda dom, men bra att veta om barnen få löss.

Svara

3 Sofia augusti 29, 2015 kl. 21:13

Tack för tipsen!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: