Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

NitFree luskam och kemikaliefri behandling av huvudlöss

av | aug 24, 2015 | Blogg, Hårvård, Huskurer - Husmorstips, Naturlig skönhet | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Problemet med huvudlöss har ökat de senaste åren. Märker man att ens barn har löss så är det viktigt att vidta åtgärder direkt. Informera skolan eller förskolan så att spridningen begränsas. Det är även en bra idé att undersöka sitt barn varje kväll om man vet att det går löss. Här följer ett tips för en effektiv och kemikaliefri lössbehandling.

NitFree luskam och kemikaliefri behandling av huvudlöss

NitFree luskam

En bra luskam är ett måste för varje barnfamilj att ha hemma i beredskap. Med luskammen NitFree kan du bli av med löss och gnetter på 2-3 dagar om du kammar noga, eftersom du då avbryter gnetternas biologiska livscykel tidigt. NitFree är gjord av rostfritt stål. Det är en unik luskam som kommer åt både löss och ägg och kan användas av hela familjen. Kammen har räfflade mikrokanaler på varje enskild kamtand. Med ett avstånd mellan kamtänderna under 0,2 mm gör att gnetterna fastnar i mikrokanalerna och punkteras. Dom blir då förstörda och kan inte utvecklas till löss. Själva huvudlössen fastnar också i mikrokanalerna mellan kamtänderna. Det allra bästa sättet att bli av med huvudlöss och förbli lusfri, är just kamning – oavsett vilken kompletterande behandlingsmetod du väljer. Som ett bra komplement till Nitfree kan man använda sig av en effektiv och kemikaliefri lössbehandlig av kokosolja och äppelcidervinäger.

Lössbehandling med kokosolja & äppelcidervinäger:

Så här gör du:

 1. Skölj håret med äppelcidervinäger och se till att både hårbotten och hårets längder är genomvåta av vinäger.
 2. Låt vinägern sitta kvar och kamma i en generös mängd kokosolja så att hela hårbotten och håret täcks väl i ett jämnt lager.
 3. Sätt på en duschmössa och låt verka i 5 timmar eller ännu bättre över natten.
 4. Tvätta sedan håret noga två gånger och avsluta med att gå igenom med en luskam.

Äppelcidervinäger och kokosolja är båda vårdande för håret och hårbotten, så detta är ingenting som på något sätt skadar. Funktionen av vinägern är att det löser upp äggen och kokosoljan kväver lösen. Komplettera behandlingen med att noga gå igenom håret med en luskam och ha som vana att kolla efter löss regelbundet.

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

 1. Anna Johansson

  Nitfree luskam är den bästa, inga löss eller ägg kan smita undan den! 🙂 Använde den flitigt förra året då barnen fick löss flera gånger hoppas dock att få slippa dom detta år.

  Svara
 2. Eva

  Bra tips! Hoppas på att få slippa använda dom, men bra att veta om barnen få löss.

  Svara
 3. Sofia

  Tack för tipsen!

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close