– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Här följer ett recept på himmelskt goda banan- och blåbärsmuffins som går snabbt och enkelt att göra. De är glutenfria och laktosfria, där sötman helt och hållet kommer från bananer.
Ingredienser (cirka 10 st):
- 3 dl blåbär
- 3 mogna bananer
- 3 ägg
- 2 dl mandelmjöl
- 2 1/2 tsk bakpulver
- 3 msk kallpressad kokosolja
- 1/2 tsk havssalt
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dl hackade valnötter
Så här gör du:
- Börja med att sätta ugnen på 200 °C.
- Blanda mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver och havssalt i en skål.
- Mixa bananerna tills krämigt. Tillsätt kokosoljan, äggen och mixa lite till.
- Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop till en jämn smet. Rör till sist ner valnötter och blåbär med hjälp av en slev.
- Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Jag kan starkt rekommendera att använda en muffinsplåt, annars finns det risk för att smeten flyter ut i formarna.
0 kommentarer