– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Med några få ingredienser så kan du snabbt mixa ihop en fantastiskt god hemmagjord glass gjord på kokosmjölk eller kokosgrädde. En mjölkfri variant utan tillsatt socker som kan ätas med gott samvete. Dessutom är den riktigt enkel att göra.
Att göra jordgubbsglass på kokosmjölk
Den bästa konsistensen på glassen får man om man använder en riktigt krämig kokosmjölk. Om man vill kan man även använda kokosgrädde som man vispar fluffigt. Här har jag smaksatt med jordgubbar, men det går givetvis bra med andra bär eller frukter om man föredrar det. Genom att använda en kylskåpskall kokosmjölk eller kokosgrädde och frysta bär, så behöver den inte någon tid i frysen utan kan avnjutas direkt.
Ingredienser (cirka 3 portioner):
- 400 ml kylskåpskall krämig kokosmjölk eller vispbar kokosgrädde
- 250 gram frysta jordgubbar
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 3 msk riven kokos
Gör så här:
- Om du ska använda kokosgrädde istället för kokosmjölk så börjar du med att vispa den. Observera att inte alla märken av kokosgrädde går att vispa, så se till att du väljer en vispbar.
- Mixa samtliga ingredienser till en krämig konsistens med hjälp av en stavmixer eller matberedare.
- Avnjut din jordgubbsglass direkt, eller ställ in den i frysen en stund och du vill ha en fastare konsistens.
Relaterade inlägg:
Tack för tipset! Det både låter gott och ser gott ut så det ska jag absolut prova att göra.
Ja, det tycker jag du ska göra. Så enkel att göra och riktigt god blir den.
Fantastiskt gott! 🙂
Visst är det. 🙂
Gjorde glassen i går. Hela familjen älskade den, så det kommer vi göra ofta nu.
Vad underbart att hela familjen tyckte om den!