– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Med några få ingredienser så kan du snabbt slänga ihop en fantastiskt god hemmagjord glass gjord på kokosmjölk eller kokosgrädde. En mjölkfri variant utan tillsatt socker som kan ätas med gott samvete. Dessutom är den riktigt enkel att göra.
Den bästa konsistensen på glassen får man om man använder en riktigt krämig kokosmjölk. Om man vill kan man även använda kokosgrädde som man vispar fluffigt. Här har jag smaksatt med jordgubbar, men det går givetvis bra med andra bär eller frukter om man föredrar det. Genom att använda en kylskåpskall kokosmjölk eller kokosgrädde och frysta bär så behöver den inte någon tid i frysen och kan avnjutas direkt.
Ingredienser (cirka 3 portioner):
- 400 ml kylskåpskall krämig kokosmjölk eller vispad kokosgrädde
- 250 gram frysta jordgubbar
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 3 msk riven kokos
Topping:
Bär, frukt, kokoschips, nötter eller något annat som du föredrar.
Gör så här:
- Om du ska använda kokosgrädde istället för kokosmjölk så börjar du med att vispa den. Observera att inte alla märken av kokosgrädde går att vispa, så se till att du väljer en vispbar. Du kan även använda en färdigvispad som jag länkat till i ingredienserna ovan.
- Mixa samtliga ingredienser till en krämig konsistens med hjälp av en stavmixer eller matberedare.
- Avnjut glassen direkt, eller ställ in den i frysen en stund och du vill ha en fastare konsistens, men själv tycker jag den blir godare att äta direkt.
Tack för tipset! Det både låter gott och ser gott ut så det ska jag absolut prova att göra.
Ja, det tycker jag du ska göra. Så enkel att göra och riktigt god blir den.
Fantastiskt gott! 🙂
Visst är det. 🙂
Gjorde glassen i går. Hela familjen älskade den, så det kommer vi göra ofta nu.
Vad underbart att hela familjen tyckte om den!