– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Med några få ingredienser så kan du snabbt slänga ihop en fantastiskt god hemmagjord glass gjord på kokosmjölk. En mjölkfri variant utan tillsatt socker som kan ätas med gott samvete. Dessutom är den riktigt enkel att göra.



Den bästa konsistensen på glassen får man om man använder en riktigt krämig kokosmjölk. Här har jag smaksatt med jordgubbar, men det går givetvis bra med andra bär eller frukter om man föredrar det. Genom att använda en kylskåpskall kokosmjölk och frysta bär så behöver den inte någon tid i frysen och kan avnjutas direkt.
Detta behöver du:
- 400 ml kylskåpskall krämig kokosmjölk
- 250 gram frysta jordgubbar
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 2 msk riven kokos
Topping:
Bär, frukt, kokoschips, nötter eller något annat som du föredrar.
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till en krämig konsistens med hjälp av en stavmixer eller matberedare. Du kan självklart även använda en glassmaskin om du har det. Avnjut glassen direkt, eller ställ in den i frysen en stund och du vill ha en fastare konsistens.
Relaterade inlägg:
- Så enkelt gör du egen mandel- och nötmjölk
- Recept på energibars med frukt och nötter
- Hemmagjord jordnötsfudge
- Nyttigare variant av chokladbollar
Tack för tipset! Det både låter gott och ser gott ut så det ska jag absolut prova att göra.
Ja, det tycker jag du ska göra. Så enkel att göra och riktigt god blir den.
Fantastiskt gott! 🙂
Visst är det. 🙂
Gjorde glassen i går. Hela familjen älskade den, så det kommer vi göra ofta nu.
Vad underbart att hela familjen tyckte om den!