Nice cream med smak av blåbär och kokos

av | sep 21, 2017 | Recept, Sötsaker - Desserter | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –


Nice cream med smak av blåbär och kokos. En vegansk variant av glass med endast nyttiga ingredienser som kan avnjutas med gott samvete. Dessutom tar den bara några minuter att göra och kan ätas direkt.

Nice cream med smak av blåbär och kokos

Vad är nice cream?

Nice cream är ett samlingsnamn för en hälsosammare glass fri från mjölkprodukter och vitt socker. Huvudingrediensen är frusen frukt och bär. Ofta används banan, eftersom den ger en krämig konsistens och en bra sötma, men andra frukter och bär går givetvis också bra. 

Vill man proteinberika sin nice cream så kan man tillsätta en skopa proteinpulver. Själv brukar jag använda havreprotein. Tillsätt i så fall en extra skvätt vegetabilisk mjölkdryck för att få rätt konsistens.

Här följer ett recept för nice cream som är naturligt sötad med banan och smaksatt med blåbär och kokos.

Ingredienser (2 portioner):

  • 2 st frysta bananer i skivor
  • 2 dl frysta blåbär
  • 3-4 msk vegetabilisk mjölkdryck (t.ex.: kokosmjölk, havremjölk eller mandelmjölk)
  • 4 msk riven kokos
  • 2 krm vaniljpulver (kan uteslutas, med det blir väldigt gott med)

Så här gör du:

  1. Skiva bananerna och lägg in dom i frysen så dom blir djupfrysta.
  2. Lägg den frysta bananen i en mixer tillsammans med frysta blåbär, kokosflingor, vaniljpulver och mjölkdryck. Vänta ett par minuter så att bananen och blåbären tinar något.
  3. Mixa tills du får en jämn och len textur. Direkt från mixern så har den en konsistens som kan liknas till mjukglass. Föredrar man en något fastare, så kan man ställa in den i frysen någon timme, men själv tycker jag att den är godast att äta direkt.
  4. Om du vill så kan du toppa med bär, nötter, riven kokos eller något annat som du tycker är gott.

 

Relaterade inlägg:

Dela gärna

Följ på sociala medier

Du kanske även gillar detta

Smashed brysselkål med vitlök och citron

Smashed brysselkål med vitlök och citron

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -  Ugnsrostad smashed brysselkål med vitlök och citron. Så fantastiskt gott och enkelt att göra. Med en krispig yta och mjuk insida blir denna sidorätt en verklig vinnare. Ingredienser för smashed...

Risgrynsgröt med kokosmjölk och saffran

Risgrynsgröt med kokosmjölk och saffran

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Risgrynsgröt hör verkligen julen till och genom att byta ut vanlig mjölk mot kokosmjölk blir den ännu krämigare och godare. Här följer ett recept för risgrynsgröt med kokosmjölk och saffran som blir...

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Rödbetan är verkligen en fantastisk rotfrukt som kan tillagas på en mängd olika sätt. Inte minst är den riktigt god att avnjuta rå. Här följer ett enkelt recept för en matig sallad med rårivna...

Chiapudding med extra protein

Chiapudding med extra protein

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com - Chiapudding ger en riktigt bra start på dagen. Det är dessutom enkelt att förbereda den kvällen innan, så du har frukosten färdig för morgonen därpå. Här följer en variant som är extra rik på protein...

6 Kommentarer

  1. Laila. H

    Mums! Det ska jag prova 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Tycker jag du ska göra 🙂

  2. Malin

    Provade att göra detta idag. Tack för tipset blev supergott. 🙂

    Svara
  3. Mia

    Mums! 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 1 =

Mikaela Bjerring - Passion för hälsa

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och är utbildad kost- och näringsterapeut. Jag har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

HÄLSOARKIV

KATEGORIER

Kampanjer för hälsokost och kosttillskott

Populära inlägg

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore och Svensk hälsokost - Glutation är kroppens kraftfullaste antioxidant. Den har till uppgift att skydda cellerna och behövs för leverns reningsfunktion. Det är ett ämne som kroppen själv kan producera, men...

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore, Meds, Lyko och Svensk hälsokost - Gua sha-massage brukar ibland kallas för “The Eastern Facelift”, eftersom man ser en påtaglig skillnad direkt och ännu mer på lång sikt. Det hjälper även till att lösa upp...

Så gör du lymfmassage på dig själv

Så gör du lymfmassage på dig själv

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Lymfmassage hjälper till att förbättra lymfvätskans flöde och föra bort vätskeansamlingar i vävnader. På så sätt kan man minska svullnad, smärta och stelhet orsakat av ett stagnerat lymfsystem. Här...

NAD+ och dess roll för hälsan och åldrandet

NAD+ och dess roll för hälsan och åldrandet

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – NAD+ har blivit extremt omtalat på senare tid, och det finns en mycket bra anledning till det. Här följer om vad NAD+ är, vilken funktion det har i kroppen och varför ämnet har så stor betydelse för...

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -  Fluor tillsätts i munvårdsprodukter för att förhindra kariesangrepp. Du har säkert också hört att det är det enda som skyddar dina tänder. Men i dag har vi faktiskt ett alternativ till fluor,...

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Vår största källa till D-vitamin är som känt solen. Men hur länge räcker den mängd som vi lagrar från solexponering? Och när kan vi egentligen bilda vitaminet genom solens strålar? Dom frågorna och...

Veckans kampnajer för kosttillskott och hälsokost

This will close in 0 seconds