– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Här följer ett recept på ljuvligt goda chokladmuffins som är både glutenfria och laktosfria. Detta är verkligen muffins för chokladälskaren i allra högsta grad. Enkla att göra och en sann fröjd för smaklökarna.



Detta behöver du (ca 8 st):
- 3 ägg
- 1 1/2 dl kokossocker
- 1 dl kallpressad kokosolja
- 3 dl mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 1/2 tsk stött kardemumma
- 1 dl kakaopulver
- 1 1/2 tsk vaniljpulver
- 50 gram mörk choklad (laktosfri om man nu vill ha helt laktosfritt)
Så här gör du:
- Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
- Grovhacka den mörka chokladen.
- Vispa ägg och kokossocker poröst.
- Tillsätt mandelmjöl, kakao, kardemumma, vaniljpulver, bakpulver och blanda väl.
- Rör ner kokosoljan och de hackade chokladbitarna.
- Häll upp smeten i 8 muffinsformar. Det bästa är att använda sig av en muffinsplåt, annars finns det risk för att smeten flyter ut i formarna.
- Grädda i cirka 20 minuter i mitten av ugnen tills dom har fått en fin färg.
Relaterade inlägg:
- Så enkelt gör du egen mandel- och nötmjölk
- Recept på energibars med frukt och nötter
- Hemmagjord jordnötsfudge
- Nyttigare variant av chokladbollar
Vill prenumerera! !!!!!!
Mvh
Elisabeth
Bergström
Då lägger jag till dig på nyhetsbrevet Elisabeth.
Så gott! Ska spara receptet och prova i helgen. 🙂
Underbart Lena! 🙂