– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Här följer ett recept på ljuvligt goda chokladmuffins som är både glutenfria och laktosfria. Detta är verkligen muffins för chokladälskaren i allra högsta grad. Enkla att göra och en sann fröjd för smaklökarna.
Ingredienser (cirka 8 st):
- 3 ägg
- 1 1/2 dl kokossocker
- 1 dl kallpressad kokosolja
- 3 dl mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 1/2 tsk stött kardemumma
- 1 dl raw kakao
- 1 1/2 tsk vaniljpulver
- 50 gram mörk choklad (Jag använde Renée Voltaire kokoschoklad 80 %)
Så här gör du:
- Börja med att sätta ugnen på 200 °C.
- Grovhacka den mörka chokladen.
- Vispa ägg och kokossocker poröst.
- Tillsätt mandelmjöl, kakao, kardemumma, vaniljpulver, bakpulver och blanda väl.
- Rör ner kokosoljan och de hackade chokladbitarna.
- Häll upp smeten i 8 muffinsformar. Det bästa är att använda sig av en muffinsplåt, annars finns det risk för att smeten flyter ut i formarna.
- Grädda i cirka 20 minuter i mitten av ugnen tills dom har fått en fin färg.
Vill prenumerera! !!!!!!
Mvh
Elisabeth
Bergström
Då lägger jag till dig på nyhetsbrevet Elisabeth.
Så gott! Ska spara receptet och prova i helgen. 🙂
Underbart Lena! 🙂