Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Att göra latte på grön matcha är enkelt och går snabbt att vispa ihop. Det tar inte många minuter och resultatet blir en fantastiskt näringsrik dryck som dessutom smakar väldigt gott.

Matcha latte recept

Detta behöver du (1 kopp):

Så här gör du:

Lägg 1 tsk matcha i en kopp och tillsätt 1/2 dl varmt vatten. Vispa med en lattevisp eller traditionell matchavisp så att pulvret löser sig och blir skummigt. Värm upp mjölken till ca 60-70 grader. Vispa upp mjölken och fyll upp koppen. Tillsätt lite sötning om du vill.

Lite kort om grön matcha

Grön matcha har ingått i den japanska zen-buddistiska teceremonin ända sedan 1100-talet. I dag är det ett uppskattat livsmedel världen över. Grön matcha är hela gröna teblad som torkats och därefter malts till ett fint pulver. Eftersom man inte silar bort tebladen vid tillredningen kan man ta del av allt det hälsosamma innehållet av tebladen utan att något går förlorat. När man odlar grön matcha så går odlingstekniken till lite annorlunda jämfört med vanlig teodling. De sista veckorna innan skörd skyddas tebuskarna från solens strålar för att öka innehållet av klorofyll. Det gör man för att få ett rikare näringsinnehåll. Bladen handplockas och ångbehandlas för att motverka oxidering. Därefter torkas bladen innan man maler dom till ett fint pulver.

Förutom det rika innehållet av klorofyll, är matcha sprängfyllt med antioxidanter, vitaminer, mineraler, aminosyror och andra näringsämnen. Det generösa innehållet av l-teanin gör att man känner sig lugn och avslappnad, man blir mer harmonisk samtidigt som man känner sig alert både fysiskt och mentalt. Grön matcha kan därför vara fantastiskt att dricka under dagen för att reducera stress, eller på kvällen för att varva ner och hitta lugn.

Matcha te är inte bara väldigt näringsrikt, det är dessutom riktigt gott. Förutom att göra matcha latte så kan du dricka matcha som te genom att bara tillsätta varmt vatten. Du kan även använda matchapulvret i smoothies och andra drycker eller i bakning och matlagning.

 

Återförsäljare av grön matcha hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

Spara

Spara

2 Kommentarer

  1. Ann

    Älskar matcha te, det är så gott!

    Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close