Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bodystore black friday

Hälsosammare variant av marsipanbröd (vegan)

av | dec 2, 2019 | Blogg, Kost, Laktosfritt, Recept, Sockerfritt, Vegansk / Vegetarisk kost | 8 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Här följer ett recept för alla marsipanälskare! Den här varianten av marsipanbröd är gjord av vegansk marsipan, utan raffinerat socker som doppats i mörk choklad och hackad mandel.

Hälsosammare variant av marsipanbröd (vegan) recept

Detta behöver du (ca 8 st):

Så här gör du:

 1. Blanda ihop mandelmjöl, fibersirap, kokosolja, vatten och bittermandelolja till en mandelmassa. Se till att du jobbar ihop den tills den blir riktigt smidig. Det lättaste är att använda händerna. Upplever du att den känns för torr så kan du tillsätta lite mer vatten.
 2. Dela upp mandelmassan i 8 lika stora delar och forma till små bröd.
 3. Smält chokladen i ett vattenbad. Det gör du genom att koka upp en halvfull kastrull med vatten. Ta därefter bort kastrullen från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en värmetålig skål. Sänk ner skålen i kastrullen med hett vatten och låt chokladen smälta. Rör om lite då och då, men var försiktig så du inte stänker ner vatten i chokladen för då blir den gryning och svår att jobba med.
 4. Doppa dina marsipanbröd i chokladen med hjälp av två teskedar och lägg dom på en tallrik. Garnera med hackad mandel och låt dom stelna i kylen.

 

Relaterade inlägg:

 

8 Kommentarer

 1. Ann

  Jag är så dålig på att baka, men dessa kan jag nog inte misslyckas med. 🙂

  Svara
 2. Vivvi

  Mums! Älskar marsipan. 🙂 Var hittar jag fibersirap?

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Visst är det gott! Du hittar länk till vart du kan köpa fibersirap i listan på ingredienser.

   Svara
 3. Kerstin

  Tack för all inspiration och fina recept! Dessa skall provas. 🙂

  Svara
 4. L.H

  Ser verkligen goda ut! 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Bodystore kampanjer

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close