Här följer ett recept för alla marsipanälskare! Den här varianten av marsipanbröd är gjord av vegansk marsipan, utan raffinerat socker som doppats i mörk choklad och hackad mandel.
Detta behöver du (ca 8 st):
- 2 1/2 dl mandelmjöl
- 1/4 dl fibersirap
- 1 msk kallpressad kokosolja
- 1 msk vatten
- 1 krm bittermandelolja
- 60 gram mörk choklad (Jag använde Nick’s mörka choklad)
- Hackad mandel för garnering
Så här gör du:
- Blanda ihop mandelmjöl, fibersirap, kokosolja, vatten och bittermandelolja till en mandelmassa. Se till att du jobbar ihop den tills den blir riktigt smidig. Det lättaste är att använda händerna. Upplever du att den känns för torr så kan du tillsätta lite mer vatten.
- Dela upp mandelmassan i 8 lika stora delar och forma till små bröd.
- Smält chokladen i ett vattenbad. Det gör du genom att koka upp en halvfull kastrull med vatten. Ta därefter bort kastrullen från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en värmetålig skål. Sänk ner skålen i kastrullen med hett vatten och låt chokladen smälta. Rör om lite då och då, men var försiktig så du inte stänker ner vatten i chokladen för då blir den gryning och svår att jobba med.
- Doppa dina marsipanbröd i chokladen med hjälp av två teskedar och lägg dom på en tallrik. Garnera med hackad mandel och låt dom stelna i kylen.
Relaterade inlägg:
- Vegansk proteinglass med havtorn och mango
- Så enkelt gör du chiasylt
- Fördelarna med hampaprotein
- Syrliga äppelremmar med kanel och ingefära
{ 8 comments… read them below or add one }
Jag är så dålig på att baka, men dessa kan jag nog inte misslyckas med. 🙂
Nej, de är enkla att göra. 🙂
Mums! Älskar marsipan. 🙂 Var hittar jag fibersirap?
Visst är det gott! Du hittar länk till vart du kan köpa fibersirap i listan på ingredienser.
Tack för all inspiration och fina recept! Dessa skall provas. 🙂
Tack för uppskattningen! 🙂
Ser verkligen goda ut! 🙂
Tack! 🙂 Riktigt goda.