Hälsosammare variant av marsipanbröd (vegan)

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -

by Mikaela Bjerring on 2 december, 2019 · 8 comments

in Blogg, Kost, Laktosfritt, Recept, Sockerfritt, Vegansk / Vegetarisk kost

Här följer ett recept för alla marsipanälskare! Den här varianten av marsipanbröd är gjord av vegansk marsipan, utan raffinerat socker som doppats i mörk choklad och hackad mandel.

Hälsosammare variant av marsipanbröd recept

Detta behöver du (ca 8 st):

Så här gör du:

  1. Blanda ihop mandelmjöl, fibersirap, kokosolja, vatten och bittermandelolja till en mandelmassa. Se till att du jobbar ihop den tills den blir riktigt smidig. Det lättaste är att använda händerna. Upplever du att den känns för torr så kan du tillsätta lite mer vatten.
  2. Dela upp mandelmassan i 8 lika stora delar och forma till små bröd.
  3. Smält chokladen i ett vattenbad. Det gör du genom att koka upp en halvfull kastrull med vatten. Ta därefter bort kastrullen från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en värmetålig skål. Sänk ner skålen i kastrullen med hett vatten och låt chokladen smälta. Rör om lite då och då, men var försiktig så du inte stänker ner vatten i chokladen för då blir den gryning och svår att jobba med.
  4. Doppa dina marsipanbröd i chokladen med hjälp av två teskedar och lägg dom på en tallrik. Garnera med hackad mandel och låt dom stelna i kylen.

Relaterade inlägg:

 

{ 8 comments… read them below or add one }

1 Ann december 3, 2019 kl. 14:20

Jag är så dålig på att baka, men dessa kan jag nog inte misslyckas med. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring december 4, 2019 kl. 09:17

Nej, de är enkla att göra. 🙂

Svara

3 Vivvi december 3, 2019 kl. 19:38

Mums! Älskar marsipan. 🙂 Var hittar jag fibersirap?

Svara

4 Mikaela Bjerring december 4, 2019 kl. 09:16

Visst är det gott! Du hittar länk till vart du kan köpa fibersirap i listan på ingredienser.

Svara

5 Kerstin december 4, 2019 kl. 08:07

Tack för all inspiration och fina recept! Dessa skall provas. 🙂

Svara

6 Mikaela Bjerring december 4, 2019 kl. 09:14

Tack för uppskattningen! 🙂

Svara

7 L.H december 7, 2019 kl. 12:38

Ser verkligen goda ut! 🙂

Svara

8 Mikaela Bjerring december 8, 2019 kl. 08:56

Tack! 🙂 Riktigt goda.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: