– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Här följer ett recept för alla marsipanälskare! Den här varianten av marsipanbröd är gjord av vegansk marsipan, utan raffinerat socker som sedan doppats i mörk choklad och hackad mandel.

Ingredienser (cirka 8 st):
- 2 1/2 dl mandelmjöl
- 1/4 dl sirap t.ex: yaconsirap eller fibersirap
- 1 msk kallpressad kokosolja
- Cirka 1 msk vatten
- 1 krm bittermandelolja
- 60 gram mörk choklad (Jag använde Mörk kokoschoklad från Reneé Voltaire)
- Hackad mandel för garnering
Så här gör du:
- Blanda ihop mandelmjöl, sirap, kokosolja, vatten och bittermandelolja till en mandelmassa. Jobba ihop den tills riktigt smidig. Om den känns torr, kan du tillsätta lite mer vatten.
- Dela upp mandelmassan i 8 lika stora delar och forma till små bröd.
- Smält chokladen i ett vattenbad. Det gör du genom att koka upp en halvfull kastrull med vatten. Ta därefter av kastrullen från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en värmetålig skål. Sänk ner skålen i kastrullen med hett vatten så den flyter på vattenytan. Låt chokladen sedan smälta under omrörning. Var försiktig så du inte stänker ner vatten i chokladen, för det kommer att göra den grynig.
- När chokladen har smält tar du bort skålen från vattenbadet.
- Doppa dina marsipanbröd i chokladen med hjälp av två gafflar och lägg dom på en bit bakplåtspapper.
- Strö över hackad mandel och ställ in dom i kylskåpet så dom får stelna.
Relaterade inlägg:
Jag är så dålig på att baka, men dessa kan jag nog inte misslyckas med. 🙂
Nej, de är enkla att göra. 🙂
Mums! Älskar marsipan. 🙂 Var hittar jag fibersirap?
Visst är det gott! Du hittar länk till vart du kan köpa fibersirap i listan på ingredienser.
Tack för all inspiration och fina recept! Dessa skall provas. 🙂
Tack för uppskattningen! 🙂
Ser verkligen goda ut! 🙂
Tack! 🙂 Riktigt goda.