– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Happy Green –
Här följer en vegansk variant av proteinglass med smak av havtorn och mango som bjuder på en massa nyttigheter. En glass som du kan njuta av med gott samvete och som dessutom är väldigt lätt och snabb att mixa ihop.
Proteinglass med havtorn och mango (1 portion):
- 1 dl krämig kokosmjölk
- 1/2 dl hampaprotein
- 1/2 frusen banan i bitar
- 1 dl frusen mango i bitar
- 2 tsk havtornpulver
Mango-havtornsås:
- 1 dl frusen mango i bitar
- 1 tsk fibersirap
- 1 tsk havtornpulver
- 1 tsk vatten
Så här gör du:
- För att göra mango-havtornsåsen, så mixar du helt enkelt bara samtliga ingredienser: mango, havtornpulver, fibersirap och vatten till en slät sås.
- För att göra glassen så mixar du alla ingredienser till en jämn och krämig textur med hjälp av en stavmixer eller en matberedare.
- Direkt från mixern så har den en konsistens som liknar mjukglass. Föredrar du den lite fastare, så kan du ställa in den i frysen någon timme. Själv tycker jag den är godast att äta direkt.
- Toppa med mango-havtornsås och lite hackade nötter om du vill och du har en näringsrik proteinglass som smakar fantastiskt gott.
Kort om fibersirap
Fibersirap är en söt sirap som består av cirka 70 % prebiotiska fibrer som i tarmen fungerar som mat till de nyttiga tarmbakterierna. Den innehåller endast 1 % sockerarter och det låga GI-värdet gör sirapen LCHF-vänlig. Den är gjord av en växtfiber kallad isomalto-oligosackarid (IMO). I sirapen finns en liten mängd maltextrakt och stevia. Fibersirap finns som clear och gold och har en fin sötma som kan ersätta vanlig sirap i all typ av matlagning och bakning.
Mums! Ser helt vansinnigt gott ut! Ska absolut prova att göra. 🙂
Blev riktigt god! Låt mig gärna veta vad du tyckte om du gör den! 🙂
Provade receptet igår och vill bara säga att det blev fantastiskt gott! 🙂 Kommer definitivt göra glassen ofta.
Vad trevligt att höra! 🙂 Roligt att du tyckte om den. 🙂