Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Happy Green – 

Här följer en vegansk variant av proteinglass med smak av havtorn och mango som bjuder på en massa härliga nyttigheter. En glass som du kan njuta av med gott samvete och som dessutom är väldigt lätt och snabb att göra.

Vegansk proteinglass med havtorn och mango

Proteinglass med havtorn och mango (1 portion):

Mango-havtornsås:

Så här gör du:

 1. För att göra mango-havtornsåsen, så mixar du helt enkelt bara samtliga ingredienser: mango, havtornpulver, fibersirap och vatten till en slät sås.
 2. För att göra glassen så mixar du alla ingredienser till en jämn och krämig textur med hjälp av en stavmixer eller en matberedare.
 3. Direkt från mixern så har den en konsistens av mjukglass. Föredrar du den lite fastare, så kan du ställa in den i frysen någon timme.
 4. Toppa med mango-havtornsås och lite krossade pistagenötter och du har en näringsrik proteinglass som smakar fantastiskt gott.

Kort om lucuma

Lucuma är en frukt från Sydamerika med en naturligt god sötma. Smaken kan beskrivas som en blandning av kola och vanilj och har ett lågt GI-värde på ca 25. Lucuma är inte bara ett bra alternativ för sötning, det är även en gudomlig superfood. Den innehåller generöst med näring, vilket inkluderar en betydande mängd antioxidanter, vitaminer, mineraler och fibrer.

Kort om fibersirap

Fibersirap är en söt sirap som består av 70 % prebiotiska fibrer som gör gott för magen och endast 6 % sockerarter. Det låga GI-värdet gör den LCHF-vänlig. Den är gjord av en växtfiber kallad isomalto-oligosackarid (IMO). I sirapen finns en liten mängd maltextrakt och stevia. Fibersirap finns som clear och gold och har en fin sötma som kan ersätta vanlig sirap i all typ av matlagning och bakning.

Relaterade inlägg:

4 Kommentarer

 1. Karin B

  Mums! Ser helt vansinnigt gott ut! Ska absolut prova att göra. 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Blev riktigt god! Låt mig gärna veta vad du tyckte om du gör den! 🙂

   Svara
 2. Anne

  Provade receptet igår och vill bara säga att det blev fantastiskt gott! 🙂 Kommer definitivt göra glassen ofta.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Vad trevligt att höra! 🙂 Roligt att du tyckte om den. 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close