Vegansk proteinglass med havtorn och mango

by Mikaela Bjerring on 11 juni, 2018 · 4 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Happy Green - I samarbete med Happy Green -

in Blogg, Hälsokost, IFD - Antiinflammatorisk kost, Kost, Recept, Träningskost, Vegansk / Vegetarisk kost


Här följer en vegansk variant av proteinglass med smak av havtorn och mango som bjuder på en massa härliga nyttigheter. En glass som du kan njuta av med gott samvete och som dessutom är väldigt lätt och snabb att göra.

Vegansk proteinglass med havtorn och mango (1 portion):

Mango-havtornsås:

Så här gör du:

  1. För att göra mango-havtornsåsen, så mixar du helt enkelt bara samtliga ingredienser: mango, havtornpulver, fibersirap och vatten till en slät sås.
  2. För att göra glassen så mixar du alla ingredienser till en jämn och krämig textur med hjälp av en stavmixer eller en matberedare.
  3. Direkt från mixern så har den en konsistens av mjukglass. Föredrar du den lite fastare, så kan du ställa in den i frysen någon timme.
  4. Toppa med mango-havtornsås och lite krossade pistagenötter och du har en näringsrik proteinglass som smakar fantastiskt gott.

Vad är lucuma?

Lucuma är en frukt från Sydamerika med en naturligt god sötma. Smaken kan beskrivas som en blandning av kola och vanilj och har ett lågt GI-värde på ca 25. Lucuma är inte bara ett bra alternativ för sötning, det är även en gudomlig superfood. Den innehåller generöst med näring, vilket inkluderar en betydande mängd antioxidanter, vitaminer, mineraler och fibrer.

Vad är fibersirap?

Fibersirap är en söt sirap som består av 70 % prebiotiska fibrer som gör gott för magen och endast 6 % sockerarter. Det låga GI-värdet gör den LCHF-vänlig. Den är gjord av en växtfiber kallad isomalto-oligosackarid (IMO). I sirapen finns en liten mängd maltextrakt och stevia. Fibersirap finns som clear och gold och har en fin sötma som kan ersätta vanlig sirap i all typ av matlagning och bakning.

Produkterna som jag använt i receptet kommer från Happy Green och i samarbete med e-butiken har jag även fått möjligheten att ge ut en rabattkod till alla min läsare. Ange ”happymikaela100” så får du 100 kr rabatt vid köp över 300 kr. Rabattkoden kan användas tillsammans med andra erbjudande och kampanjer och gäller från den 11 juni t.o.m den 25 juni 2018 på Happy Green.

Relaterade inlägg:

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Karin B juni 26, 2018 kl. 12:27

Mums! Ser helt vansinnigt gott ut! Ska absolut prova att göra. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring juni 26, 2018 kl. 12:48

Blev riktigt god! Låt mig gärna veta vad du tyckte om du gör den! 🙂

Svara

3 Anne juni 28, 2018 kl. 12:59

Provade receptet igår och vill bara säga att det blev fantastiskt gott! 🙂 Kommer definitivt göra glassen ofta.

Svara

4 Mikaela Bjerring juni 30, 2018 kl. 17:23

Vad trevligt att höra! 🙂 Roligt att du tyckte om den. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: