Fördelarna med hampaprotein

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -

by Mikaela Bjerring on 22 juni, 2016 · 4 comments

in Blogg, Ekologiskt, Glutenfritt, Hälsokost, Kost, Laktosfritt, Träningskost, Träningstillskott, Vegansk / Vegetarisk kost

Fördelarna med hampaprotein är inte bara att det är ett lättsmält och fullvärdigt protein. Det innehåller även en lång rad viktiga vitaminer och mineraler och tillhör en av de få vegetabiliska källor som är rikt på omega-3. Hampaprotein är med andra ord ett bra livsmedel som gör din kost proteinrik och ger din måltid en högre näringstäthet.

Fördelarna med hampaprotein

Hampaprotein som proteinkälla

Hampaprotein är ett fullvärdigt protein som innehåller tillräckligt av essentiella aminosyror både i kvalité och kvantitet för att möta kroppens behov. Unikt med hampaprotein är att det innehåller rikligt med edestin, vilket är ett protein som bara finns i hampafrön. Edestin liknar protein som finns i kroppen, vilket gör det väldigt lättsmält. Hampaprotein innehåller dessutom en bra mängd grenade aminosyror, som är viktiga i reparation och tillväxt av muskelmassa.

Även om Hampaprotein är en vegansk produkt så är det inte enbart för dom som vill undvika att använda animaliskt protein. Hampaprotein är något för alla. Om du har som vana att använda vassleprotein eller någon annan typ av animalisk protein, så är det alltid bra att variera mellan olika proteinkällor för en mer varierad kost. Dessutom är hampaprotein ett mycket potent livsmedel då det ger dig mer än bara protein.

Essentiella fettsyror i hampaprotein

Hampaprotein innehåller en betydande mängd omega-3, vilket generellt få livsmedel gör. Att få i sig tillräckligt med omega-3 har en stor betydelse för en mängd kroppsfunktioner, inte minst för att minska inflammation i kroppen. Idag vet man t.e.x att omega-3 fettsyran DHA bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion och normal synförmåga och att EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion. Världshälsoorganisationen har erkänt hampa som ett livsmedel med optimal balans mellan omega-6 och omega-3, vilket gör det till ett utmärkt livsmedel för att få i sig de essentiella fettsyrorna.

Att inkludera hampaprotein i sin kost

Hampa som man använder för att göra hampaprotein är enkel att odla och behöver inga bekämpningsmedel för att blomstra. Det är en växt som inte genmanipuleras och som är lätt att odla ekologisk. Det gör det till ett livsmedel som främjar både hälsan och miljön.

Det lättsmälta hampaproteinet kan du använda för att snabbt få ihop en näringsrik och proteinrik frukost, mellanmål eller använda som återhämtning vid träning. Jag brukar använda hampaprotein från WellAware eftersom det är ekologiskt och rent från sötning, konserveringsmedel och andra tillsatser. Det har även en väldigt mild smak, vilket gör det lätt att kombinera med andra smaker.

Återförsäljare av ekologiskt hampaprotein hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Karl april 12, 2018 kl. 10:06

Riktigt bra protein och har övergått till att bara använda hampaprotein i mina proteindrinkar.

Svara

2 Mikaela Bjerring april 12, 2018 kl. 20:44

Visst är det både gott och bra.

Svara

3 Leischa juni 1, 2019 kl. 18:45

Använder åxå Wellaware, tycker den är väldigt mild och bra i smaken, dessutom mår min kropp bra av den. Men har läst en del oroande om hampaprotein och tungmetaller. Förmodar att det bör ha med växtplatser att göra? Är det något ni vet mer om?

Svara

4 Mikaela Bjerring juni 2, 2019 kl. 09:01

Ja, det har och göra med växtplatsen om det förekommer markförorening och/eller luftföroreningar… Men om man väljer en ekologisk produkt så ska det vara noga kontrollerat enligt lag.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: