Huskur: Behandla din gikt med äppelcidervinäger

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring on 28 juli, 2014 · 6 comments

in Blogg, Hälsa, Huskurer - Husmorstips, Kost, Livsmedel, Sjukdomar - Symtom

Gikt kan vara en mycket smärtsam historia, ett tillstånd som uppstår då kristaller av urinsyra bildas inne i en led. En gammal traditionell huskur är att använda sig av äppelcidervinäger för att bli av med problemet.

Huskur behandla din gikt med äppelcidervinäger

Gikt

Gikt är en inflammation i leden som ofta drabbar stortåns inre led, men det kan även uppstå i fotlederna, handlederna, hälarna och armbågarna. Inflammationen beror på att man har för hög urinsyra i blodet, vilket bildar kristaller av urinsyra i lederna. Gikt räknas som en typ av artrit. Att urinsyran ökar kan bero på ett lång rad orsaker. Dels på grund av en ökad produktion av urinsyra, en obalans i omsättningen eller en nedsatt förmåga att utsöndra urinsyran, vilket är vanligt vid dåligt njurfunktion. Viktuppgång, högt proteinintag, användning av urindrivande medel och stort alkoholintag kan även påverka.

Att använda äppelcidervinäger vid gikt

Att använda sig av äppelcidervinäger för att behandla gikt är en gammal huskur. Du kan både dricka vinägern och använda den som kompress eller göra ett bad för att behandla inflammationen. Blanda två teskedar äppelcidervinäger och 2 teskedar honung i ett stort glas vatten och drick 3 gånger dagligen ca 15 minuter innan dina huvudmåltiden. Den typ av äppelcidervinäger som du vill använda är ekologisk, ofiltrerad, ouppvärmd, opastöriserad och som innehåller något som kallas ”mamman” (The Mother). ”Mamman” visar sig som en mörk grumlighet i vinägern. Det är strängliknande proteinmolekyler, enzymer och mineraler som vanlig äppelcidervinäger inte har eftersom den går förlorad i allt processande. Det är ”mamman” som utgör den hälsosamma delen av äppelcidervinäger.

Du kan även göra en kompress att lägga över det drabbade området. Börja med att doppa kompressen i äppelcidervinäger och fäst den sedan runt området du vill behandla och låt sitta kvar en stund (minst 30 min). Du kan även göra ett ”bad” genom att blanda 1 del äppelcidervinäger med 3 delar varmt vatten i en skål/balja och låta den kroppsdel som du vill behandla ligga i badet i ca 30 minuter. Detta är som sagt en gammal huskur som kan vara värd att prova och en traditionell behandling som hängt kvar i 100-tals år, antagligen av en bra anledning.

Återförsäljare av Äppelcidervinäger med ”mamman” hittar du här

Fler huskurer vid gikt hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Camilla S augusti 1, 2014 kl. 09:25

Detta ska jag sprida vidare! Vet flera personer i min omgivning som har gikt och tycker det är riktigt plågsamt.

Svara

2 Mikaela Bjerring augusti 2, 2014 kl. 10:08

Du får gärna dela.

Svara

3 Rickard juli 6, 2017 kl. 20:57

Jag hoppas vid gud att det funkar sitter och seriöst överväger om jag ska hugga av fotsatan

Svara

4 Mikaela Bjerring juli 7, 2017 kl. 08:25

Ja, gikt är inte trevligt. Förrutom att använda dig av äppelcidervinäger så undvik livsmedel rika på puriner och ät en antiflammatorisk kost med mycket grönt. Glöm inte att dricka rikligt med vatten. Alkohol kan förvärra problemen.

Svara

5 Ewa Hultin december 2, 2017 kl. 14:37

Jag har nyligen haft en h-e tå fotgikt kan vi kalla det.Har även utvecklat yogis på tummen och fingrars knogar…
Konstigt att vårdcentralens läkare inte känner till Att man inte ska ge Allopurinol när man har en atack? Nu åkte jag på en ny utlösande gikthistoria bara för det!? Blir vansinnig!!
Ska nu inhandlakörsbärssaft !!
Även pröva äppelcider !!!

Svara

6 Mikaela Bjerring december 2, 2017 kl. 15:16

Förstår verkligen att det måste vara riktigt jobbigt! Hoppas du lyckas att få bukt med det.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: