Äppelcidervinäger och kokosolja mot huvudlöss

by Mikaela Bjerring on 11 september, 2013 · 6 comments

in Blogg, Hårvård, Huskurer - Husmorstips, Kroppsvård

En skonsam, effektiv och alternativ metod att bli av med huvudlöss är att använda äppelcidervinäger och kokosolja. Vinägern löser upp äggen och kokosolja kväver lösen. Denna huskur mot löss är mild för både hud och hår och du slipper använda starka kemikalier. Äppelcidervinäger och kokosolja är dessutom vårdande för både hår och hårbotten.

Kokosolja och äppelcidervinäger mot huvudlöss

Så här gör du:

  • Skölj håret med äppelcidervinäger och se till att både hårbotten och hårets längder är genomvåta av vinäger.
  • Låt vinägern sitta kvar och kamma i en generös mängd kokosolja så att hela hårbotten och håret är väl täckt i ett jämnt lager.
  • Sätt på en duschmössa och låt det sitta i minst 5 timmar eller ännu bättre över natten.
  • Tvätta sedan håret noga två gånger och avsluta med att gå igenom håret med en luskam.

Här hittar du kokosolja och äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger och kokosolja gör gott för både hår och hårbotten. Så denna välgörande inpackning lämnar inte bara håret fritt från löss utan vårdar håret samtidigt. Komplettera behandlingen med att noga gå igenom håret med en luskam och ha som vana att kolla efter löss regelbundet. Den effektiva luskammen Nitfree är att rekommendera som hittar du här.

Relaterade inlägg:

 

 KÄLLOR & REFERENSERhttp://www.organicfacts.net/organic-oils/organic-coconut-oil/health-benefits-of-coconut-oil.html

SparaViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 6 comments… read them below or add one }

1 Silvia september 12, 2013 kl. 10:00

Mycket bra tips! Det ska jag prova nästa gång barnen kommer hem med löss!

Svara

2 Mette J september 12, 2013 kl. 10:02

Kokosolja är bra för så mycket, jag har alltid en burk eller två hemma och använder det till allt från brännsår, hårinpackning och matlagning 🙂

Svara

3 Anna W september 12, 2013 kl. 10:06

Både äppelcidervinäger och kokosolja är bra för håret, använder det ibland som hårinpackning. Underbart att något naturligt och vårdande kan få bort löss 🙂

Svara

4 Åsa N november 28, 2013 kl. 17:00

Jag är lärare så jag är runt detta problemet ofta! Jag ska bokmärka sidan och sprida informationen vid nästa utbrott i skolan! Alldeles för mycket starka kemikalier i de lössmedel man hittar på apoteket!

Svara

5 Maya augusti 21, 2014 kl. 09:54

Riktigt bra tips! 🙂 Tack!

Svara

6 Anna Jansson augusti 21, 2014 kl. 10:02

I våras fick båda mina barn löss och jag kom ihåg ditt tips och provade! Det fungerade alldeles utmärkt med kokosolja och äppelcidervinäger och det var både enkelt och barnen var glada 🙂 Tummen upp!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: