Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Äppelcidervinäger och kokosolja mot huvudlöss

av | sep 11, 2013 | Blogg, Hårvård, Huskurer - Husmorstips, Kroppsvård, Naturlig skönhet | 11 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

En skonsam och naturlig metod för att bli av med huvudlöss är att använda sig av äppelcidervinäger och kokosolja. En effektiv huskur mot löss som är mild och effektiv samtidigt som du slipper starka kemikalier.

Äppelcidervinäger och kokosolja mot huvudlöss

Detta behöver du:

Så här gör du:

 1. Skölj håret med äppelcidervinäger och se till att både hårbotten och hårets längder är genomvåta av vinäger.
 2. Låt vinägern sitta kvar och kamma i en generös mängd kokosolja så att hela hårbotten och håret täcks väl i ett jämnt lager.
 3. Sätt på en duschmössa och låt verka i 5 timmar eller ännu bättre över natten.
 4. Tvätta sedan håret noga två gånger och avsluta med att gå igenom med en luskam.

Äppelcidervinäger och kokosolja är båda vårdande för håret och hårbotten, så det är ingenting som på något sätt skadar, utan tvärtom. Funktionen av vinägern är att det löser upp äggen och kokosoljan kväver lösen. Komplettera som nämnt behandlingen med att gå igenom håret noga med en luskam och ha som vana att kolla efter löss regelbundet.

 

Relaterade inlägg:

 

11 Kommentarer

 1. Silvia

  Mycket bra tips! Det ska jag prova nästa gång barnen kommer hem med löss!

  Svara
 2. Mette J

  Kokosolja är bra för så mycket, jag har alltid en burk eller två hemma och använder det till allt från brännsår, hårinpackning och matlagning 🙂

  Svara
 3. Anna W

  Både äppelcidervinäger och kokosolja är bra för håret, använder det ibland som hårinpackning. Underbart att något naturligt och vårdande kan få bort löss 🙂

  Svara
 4. Åsa N

  Jag är lärare så jag är runt detta problemet ofta! Jag ska bokmärka sidan och sprida informationen vid nästa utbrott i skolan! Alldeles för mycket starka kemikalier i de lössmedel man hittar på apoteket!

  Svara
 5. Maya

  Riktigt bra tips! 🙂 Tack!

  Svara
 6. Anna Jansson

  I våras fick båda mina barn löss och jag kom ihåg ditt tips och provade! Det fungerade alldeles utmärkt med kokosolja och äppelcidervinäger och det var både enkelt och barnen var glada 🙂 Tummen upp!

  Svara
 7. Anna

  Hej!

  Tack för bra information om löss osv!
  Undrar om håret måste torka helt efter att jag har dränkt det med äppelcidervinägern innan kokosoljan läggs i håret?

  Tacksam för svar!
  Med vänlig hälsning Anna Gustafsson

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Nej, i med kokosoljan direkt efter äppelcidervinägern. 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close