Så får du snygg färg med ekologisk brun utan sol

by Mikaela Bjerring on 20 juni, 2016 · 2 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

in Ansiktsvård, Blogg, Ekologiskt, Kroppsvård, Naturlig skönhet

En brun utan sol produkt är perfekt för dig som inte vill utsätta din hud för mycket sol, men som ändå vill ha en snygg solbrun färg på kropp och ansikte. För att få ett bra resultat så gäller det att förbereda huden och applicera produkten på rätt sätt. Här följer exempel på några ekologiska produkter som ger en härlig gyllene färg, samt hur du gör för att det ska bli jämnt och snyggt.

Så får du snygg färg med ekologisk brun utan sol

Så fungerar brun utan sol

Det är ämnet DHA (Dihydroxyacetone) i ekologisk brun utan sol (BUS) som gör att din hud blir brun. DHA anses inte vara miljöbelastande eller skadligt för huden. Det går in i hudens översta lager (hornlagret) som i princip består av döda hudceller. Där reagerar ämnet med aminosyror som finns i huden, vilket gör den brun. Eftersom DHA inte reagerar med aminosyror hos levande hudceller så anses det vara helt säkert att använda.

Att förbereda huden innan brun utan sol

Innan du applicerar brun utan sol så bör du exfoliera grundligt för att få bästa resultat och hållbarhet. Efter att din hud är härligt len så smörj in dig med en bodylotion. Se till att krämen gått in i huden ordentligt innan du använder din brun utan sol. Applicera i uppåtgående strykningar. Se även till att du tonat ut krämen ordentligt vid hårfäste, handleder och anklar, annars finns det risk att du får missprydande ränder. Glöm inte att tvätta dina händerna grundligt efter det att du är färdig.

Färgen håller allt från några dagar upp till en vecka, vilket beror lite på hur mycket du badar och smörjer in dig. För ett långvarigt resultat så bör du fortsätta använda produkten när du märker att färgen börjar avta. Glöm inte att exfoliera noggrant innan varje applicering. Här följer några exempel på brun utan sol produkter som självklart är ekologiska och som ger en fin och naturlig färg.

Eco cosmetics – ekologisk brun utan sol

Eco cosmetics brun utan sol är en mycket bra produkt, som dessutom är en av mina favoriter. Den ger en snygg färg och det är lätt att få ett jämnt och bra resultat. Kan användas både på ansikte och kropp. Priset ligger på 88 kr (75 ml) och finns att köpa här.

Dr Organic – ekologisk brun utan sol

Dr Organic brun utan sol är en annan favorit och finns i tre nyanser: ljus, medium och mörk, beroende på om hur djup färg du vill ha. Själv har jag ljus hud, men som lätt får färg i solen. Jag använder nyansen mörk och får då en rätt så djup gyllene solbrun färg. Ljus eller medium skulle jag rekommendera om du vill ha en mer diskret brun ton. Färgen håller mycket bra och ser mycket naturlig ut. Kan användas både på ansikte och kropp. Priset ligger på 188 kr (150 ml). Finns att köpa här.

Ekologiska solskyddsprodukter och fler alternativ av ekologisk brun utan som hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Krestina augusti 18, 2018 kl. 09:15

Dr Organic morroccan glow medium tycker jag ger en riktigt fin färg. Supernöjd med den!

Svara

2 Mikaela Bjerring augusti 20, 2018 kl. 12:25

Dr Organic är bra och ett alternativ som ger en mer intensiv färg.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: