Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Att använda ett naturligt myggmedel innebär att du slipper kemikalier och syntetiska ämnen som ofta finns i konventionella produkter. Här följer några tips om hur du själv kan blanda ihop ett effektivt myggmedel.

Så enkelt gör du själv naturligt myggmedel

Naturligt myggmedel – alternativ 1

 • 100 ml vegetabilisk olja eller vatten
 • 20 droppar eterisk olja  av citrongräs
 • 10 droppar eterisk olja av lavendel
 • 10 droppar eterisk olja av eukalyptus

Naturligt myggmedel – alternativ 2

Gör så här:

Blanda samtliga ingredienser i en sprayflaska och använd vid behov. En olja som bas kan vara lättare om du vill smörja in kroppen. Det kan även vara ett bättre val för personer med känslig hud. Använd till exempel mandelolja eller jojobaolja. Vatten som bas kan vara bättre om du vill kunna spraya en mist över dig själv. Vattensprayen är även ett bra alternativ för att använda på kläder, möbler, på altan och balkongen eller något annat utrymme där du vill hålla mygg och knott borta.

 

Återförsäljare av eteriska oljor hittar du här

 

Relaterade inlägg:

5 Kommentarer

 1. Titti S

  Vilket bra tips! Ska absolut prova så kanske man slipper bli sönderbiten. 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Tycker själv att dessa oljor fungerar fantastiskt bra. 🙂

   Svara
 2. Karin

  Ska absolut prova! Tack 🙂

  Svara
 3. Freia-Mai Franck

  Jag är intresserad av hälsa och välbefinnande.

  Svara
 4. Freia-Mai Franck

  Prova Oleum Basileum. Jätte bra, prisvärt, schweiziskt preparat mot
  Myggbett, förkylning etc.

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close