Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Huskurer vid tandköttsinflammation

av | mar 19, 2015 | Alternativ medicin, Ayurveda, Blogg, Hälsa, Huskurer - Husmorstips, Munhälsa, Munvård | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Tandvärk eller tandköttsinflammation kan vara en smärtsam historia. Lyckligtvis så finns det en del huskurer som man kan ta hjälp av för lindra tandvärken eller inflammationen tills dess att man har möjlighet att ta sig till en tandläkare.

Huskurer vid tandköttsinflammation

Skölj munnen med saltvatten

Salt är naturligt antibakteriellt. Man kan därmed använda sig av saltvatten som en munskölj för att förebygga och hjälpa vid tandköttsinflammation och karies. Skölj munnen noga under ett par minuter och få saltvattnet att sippra mellan tänderna. Spotta ut vattnet när du är klar. Upprepa flera gånger per dag.

Ingefära vid tandköttsinflammation

Ingefära har antiinflammatoriska egenskaper och hettan i kryddan får tandköttet att domna. Ta lite malen ingefära och lägg det på det inflammatoriska tandköttet. Du kommer att känna en lättnad av smärtan efter bara någon minut. Upprepa under dagen vid behov.

Kryddnejlika vid tandvärk

Använd kryddnejlika mot tandvärk. Ta en bomullstuss och droppa 2-3 droppar eterisk olja av kryddnejlika och sätt den mot den onda tanden eller tandköttet. Ett alternativ är att ta en droppe eterisk olja av kryddnejlika och gnida in på det inflammerade området. Kryddnejlika är en gammal beprövad huskur som anses mycket effektiv.

Lök och vitlök vid tandvärk

En annan huskur är att använda lök eller vitlök för att lindra akut tandvärk. Skär en ring av löken eller en bit vitlök och stoppa in mellan tandköttet och kinden på det inflammerade området.

Vaniljextrakt vid inflammation i tandköttet

Ta en droppe vaniljextrakt och och massera in på det onda området. Det ger en avdomnade effekt vilket kan lindra smärtan. Ta nu inte fel mellan vaniljextrakt och vaniljsocker!

Kamfer och ricinolja vid tandköttsinflammation

Blanda kamfer med ricinolja för att skapa en pasta. Stryk på pastan på tandköttet och upprepa morgon och kväll. Detta är ett gammal beprövad huskur för behandling av inflammation i tandköttet.

Skaffa dig bra munvårdsrutiner

Var noga med dina munvårdsrutiner – Borsta morgon och kväll, borsta rätt och vara noga med att rengöra mellan tänderna. Ett tips är att komplettera en bra munvårdsrutin med Oil pulling som är en välbeprövad ayurvedisk metod. Så snart du kan så bör du kontakta din tandläkare så att du kan få hjälp med att ta reda på orsaken av din tandvärk eller tandköttsinflammation.

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

 1. Ulla G.

  Tack för tipsen! Ska spara sidan för när behov kommer 🙂

  Svara
 2. Karin

  Dessa tips hade jag behövt ett flertal gånger 🙂

  Svara
 3. Sarah E

  Bra tips!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close