Huskurer vid tandköttsinflammation

by Mikaela Bjerring on 19 mars, 2015 · 3 comments

in Alternativ medicin, Ayurveda, Blogg, Hälsa, Huskurer - Husmorstips, Munhälsa

Tandvärk eller tandköttsinflammation kan vara en smärtsam historia. Det påverkar hela kroppen och smärtan kan göra att man känner sig helt utslagen. Lyckligtvis så finns det vissa saker som man kan lindra tandvärken eller inflammationen i tandköttet med, tills man har möjlighet att ta sig till en tandläkare.

Tandvärk och tandköttsinflammation

Skölj munnen med saltvatten

Lägg en tesked eller två med havssalt i ett glas med ljummet vatten och skölj munnen med det i ett par minuter tills tandvärken lindrats eller upphör. Upprepa vid behov.

Ingefära vid tandköttsinflammation

Ingefära har antiinflammatoriska egenskaper och hettan i kryddan får tandköttet att domna. Ta lite malen ingefära och lägg det på det inflammatoriska tandköttet. Du kommer att känna en lättnad av smärtan efter någon minut. Upprepa under dagen vid behov.

Kryddnejlika vid tandvärk

Använd kryddnejlika mot tandvärk. Ta en bomullstuss och droppa 2-3 droppar eterisk olja av kryddnejlika och sätt den mot den onda tanden. Du kan även tugga på en kryddnejlika i några minuter eller ta malen och stryka på. Kryddnejlika är en gammal beprövad huskur som anses mycket effektiv.

Lök vid tandvärk

En annan huskur är att använda lök för att lindra akut tandvärk. Skär en ring av löken och stoppa in mellan tandköttet och kinden. Det fungerar även med vitlök.

Vaniljextrakt vid inflammation i tandköttet

Sätt vaniljextrakt på en tops och placera den försiktigt mot det ömmande området. Kan ge en avdomnad effekt på tandköttet. Ta nu inte fel mellan vaniljextrakt och vaniljsocker!

Kamfer och ricinolja

Blanda kamfer med ricinolja för att skapa en pasta . Stryk på pastan på tandköttet och upprepa morgon och kväll. Detta är ett effektivt medel och huskur för behandling av inflammation i tandköttet.

Skaffa dig bra munvårdsrutiner

Så snart du kan bör du kontakta din tandläkare så att denna kan ta reda på orsaken av din tandvärk. När du väl blivit av med din tandvärk eller tandköttsinflammation så är det viktigt att fortsätta med bra munvårdsrutiner – Borsta morgon och kväll, borsta rätt och vara noga med att rengöra mellan tänderna – lyssna på din tandläkare! Ett tips är att komplettera en bra munvårdsrutin med Oil pulling som är en välbeprövad ayurvedisk metod. Här kan du läsa om Oil pulling.

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARHuskurer och botemedel, Readers digest AB, Stockholm, ISBN 91-7030-304-5

Vår örtabok, Rabén prisma ,ISBN 91-518-2782-4

Mat är bästa medicinen. Författare Jean Carper, ISBN 91-37-10630-9

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Ulla G. mars 24, 2015 kl. 09:25

Tack för tipsen! Ska spara sidan för när behov kommer 🙂

Svara

2 Karin mars 26, 2015 kl. 19:26

Dessa tips hade jag behövt ett flertal gånger 🙂

Svara

3 Sarah E mars 26, 2015 kl. 19:27

Bra tips!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: