Huskurer vid tandköttsinflammation

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring on 19 mars, 2015 · 6 comments

in Alternativ medicin, Ayurveda, Blogg, Hälsa, Huskurer - Husmorstips, Munhälsa, Munvård

Tandvärk eller tandköttsinflammation kan vara en smärtsam historia. Lyckligtvis så finns det en del huskurer som man kan ta hjälp av för lindra tandvärken eller inflammationen tills dess att man har möjlighet att ta sig till en tandläkare.

Huskurer vid tandköttsinflammation

Skölj munnen med saltvatten

Salt är naturligt antibakteriellt. Man kan därmed använda sig av saltvatten som en munskölj för att förebygga och hjälpa vid tandköttsinflammation och karies. Skölj munnen noga under ett par minuter och få saltvattnet att sippra mellan tänderna. Spotta ut vattnet när du är klar. Upprepa flera gånger per dag.

Ingefära vid tandköttsinflammation

Ingefära har antiinflammatoriska egenskaper och hettan i kryddan får tandköttet att domna. Ta lite malen ingefära och lägg det på det inflammatoriska tandköttet. Du kommer att känna en lättnad av smärtan efter bara någon minut. Upprepa under dagen vid behov.

Kryddnejlika vid tandvärk

Använd kryddnejlika mot tandvärk. Ta en bomullstuss och droppa 2-3 droppar eterisk olja av kryddnejlika och sätt den mot den onda tanden eller tandköttet. Ett alternativ är att ta en droppe eterisk olja av kryddnejlika och gnida in på det inflammerade området. Kryddnejlika är en gammal beprövad huskur som anses mycket effektiv.

Lök och vitlök vid tandvärk

En annan huskur är att använda lök eller vitlök för att lindra akut tandvärk. Skär en ring av löken eller en bit vitlök och stoppa in mellan tandköttet och kinden på det inflammerade området.

Vaniljextrakt vid inflammation i tandköttet

Ta en droppe vaniljextrakt och och massera in på det onda området. Det ger en avdomnade effekt vilket kan lindra smärtan. Ta nu inte fel mellan vaniljextrakt och vaniljsocker!

Kamfer och ricinolja

Blanda kamfer med ricinolja för att skapa en pasta. Stryk på pastan på tandköttet och upprepa morgon och kväll. Detta är ett gammal beprövad huskur för behandling av inflammation i tandköttet.

Skaffa dig bra munvårdsrutiner

Var noga med dina munvårdsrutiner – Borsta morgon och kväll, borsta rätt och vara noga med att rengöra mellan tänderna. Ett tips är att komplettera en bra munvårdsrutin med Oil pulling som är en välbeprövad ayurvedisk metod. Så snart du kan så bör du kontakta din tandläkare så att du kan få hjälp med att ta reda på orsaken av din tandvärk eller tandköttsinflammation.

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARHuskurer och botemedel, Readers digest AB, Stockholm, ISBN 91-7030-304-5

Vår örtabok, Rabén prisma ,ISBN 91-518-2782-4

Mat är bästa medicinen. Författare Jean Carper, ISBN 91-37-10630-9

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Ulla G. mars 24, 2015 kl. 09:25

Tack för tipsen! Ska spara sidan för när behov kommer 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring mars 25, 2015 kl. 09:35

Gör gärna det. 🙂

Svara

3 Karin mars 26, 2015 kl. 19:26

Dessa tips hade jag behövt ett flertal gånger 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring mars 27, 2015 kl. 09:37

Vi får hoppas att du inte kommer behöva dom. 🙂

Svara

5 Sarah E mars 26, 2015 kl. 21:47

Bra tips!

Svara

6 Mikaela Bjerring mars 27, 2015 kl. 09:36

Tack! Trevligt att du uppskattade dom.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: