Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Ormsalva – vid ömma och stela muskler och leder

av | mar 20, 2015 | Blogg, Hälsa, Kroppsvård, Muskler – Skelett – Leder, Träning | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Ormsalva Extrem är ett kraftfullt liniment som bland annat innehåller arnica montana, chili och mentol. Vid ömma och stela muskler och leder har Ormsalvan många fantastiska fördelar för skön lindring och snabbare återhämtning.

Ormsalva - vid ömma och stela muskler och leder

Aktiva ingredienser i Ormsalva extrem

Som redan nämnt så är arnica montana, mentol och chili de aktiva ingredienserna i Ormsalva Extrem. Arnica montana är en traditionell läkeväxt som har många fördelar vid led- och muskelbesvär (1). Örten ökar blodcirkulationen lokalt och hjälper därmed spända och överansträngda muskler att återhämta sig. Arnica montana har länge använts vid skador i muskler, senor, leder och ledband och liknade. Med fördel kan den användas vid stukningar, blodsutgjutelser och vid annan ömhet då den bidrar till att ta ner svullnaden och snabbare läkning av skadad vävnad. Mentol bidrar till att ge en skön smärtlindrande känsla på huden (2). Chili har antiinflammatoriska egenskaper samtidigt som den värmer på djupet (2).

Ormsalva grundades i Mora i slutet av sjuttiotalet och har sedan dess blivit ett av Skandinaviens mest använda och älskade liniment. Ormsalvan finns i flera olika utföranden och nu även som denna intensivare variant Ormsalva extrem.

Så använder du ormsalva extrem

Ormsalva Extrem kan masseras in i huden i förebyggande syfte eller för smärtlindring. Lägg på ett tunt lager av salvan på området som du vill behandla och arbeta in den i huden med mjuka cirkelrörelser. Ormsalvan kan vara värd att prova vid allt från ledstukning, överansträngda muskler, sträckningar till belastningsskador samt vid annan värk och smärta i muskler och leder.

 

Återförsäljare av Ormsalva hittar du här

 

Källor och Referenser:

(1) Uppsala universitet- egenskaper av arnica: http://www.uu.se/press/pressmeddelanden/pressmeddelande-visning/?id=121&area=2,3,16&typ=pm&na=&lang=sv

(2) Värmande egenskaper av mentol: Vår örtabok, Rabén prisma, sida: 275 ISBN 91-518-2782-4

(3) Capsaicinets antiinflammatoriska effekt: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3824481/

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

 1. jeanette malmsberg

  Är jätte intr av allt som naturen ger mm

  Svara
 2. Martina

  Ormsalva är så bra! 🙂

  Svara
 3. Ulla G.

  Ormsalva har jag använt många gånger och fungerar underbart för stela muskler och leder!

  Svara
 4. Marit

  Skulle jag behöva!

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close