Ormsalva – vid ömma och stela muskler och leder

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring on 20 mars, 2015 · 4 comments

in Blogg, Hälsa, Kroppsvård, Muskler – Skelett – Leder, Träning

Ormsalva Extrem är ett kraftfullt liniment som bland annat innehåller arnica montana, chili och mentol. Vid ömma och stela muskler och leder har Ormsalvan många fantastiska fördelar för skön lindring och snabbare återhämtning.

Ormsalva vid ömma och stela muskler och leder

Aktiva ingredienser i Ormsalva extrem

Som redan nämnt så är arnica montana, mentol och chili de aktiva ingredienserna i Ormsalva Extrem. Arnica montana är en traditionell läkeväxt som har många fördelar vid led- och muskelbesvär (1). Örten ökar blodcirkulationen lokalt och hjälper därmed spända och överansträngda muskler att återhämta sig. Arnica montana har länge använts vid skador i muskler, senor, leder och ledband och liknade. Med fördel kan den användas vid stukningar, blodsutgjutelser och vid annan ömhet då den bidrar till att ta ner svullnaden och läkning av skadad vävnad. Mentol bidrar till att ge en skön smärtlindrande känsla på huden (2). Chili har antiinflammatoriska egenskaper samtidigt som den värmer på djupet (2).

Ormsalva grundades i Mora i slutet av sjuttiotalet och har sedan dess blivit ett av Skandinaviens mest använda och älskade liniment. Ormsalvan finns i flera olika utföranden och nu även som denna intensivare variant Ormsalva extrem.

Så använder du ormsalva extrem

Ormsalva Extrem kan masseras in i huden i förebyggande syfte eller för smärtlindring. Lägg på ett tunt lager av salvan på området som du vill behandla och arbeta in den i huden med mjuka cirkelrörelser. Ormsalvan kan vara värd att prova vid allt från ledstukning, överansträngda muskler, sträckningar till belastningsskador samt vid annan värk och smärta i muskler och leder.

Återförsäljare av Ormsalva hittar du här

Relaterade inlägg:

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Uppsala universitet- egenskaper av arnica: http://www.uu.se/press/pressmeddelanden/pressmeddelande-visning/?id=121&area=2,3,16&typ=pm&na=&lang=sv

(2) Värmande egenskaper av mentol: Vår örtabok, Rabén prisma, sida: 275 ISBN 91-518-2782-4

(3) Capsaicinets antiinflammatoriska effekt: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3824481/

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 jeanette malmsberg mars 24, 2015 kl. 10:57

Är jätte intr av allt som naturen ger mm

Svara

2 Martina mars 25, 2015 kl. 18:19

Ormsalva är så bra! 🙂

Svara

3 Ulla G. mars 26, 2015 kl. 19:23

Ormsalva har jag använt många gånger och fungerar underbart för stela muskler och leder!

Svara

4 Marit mars 28, 2015 kl. 12:39

Skulle jag behöva!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: