Hemmagjord frö-nutella

by Mikaela Bjerring on 23 april, 2018 · 4 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Kost, Laktosfritt, Recept, Sockerfritt

Idag tänkte jag bjuda på ett riktigt gott recept på frö-nutella, där jag använt mig av hampafrön istället för hasselnötter. Ett hälsosammare och nötfritt alternativ med en rik och härlig smak av choklad och apelsin.

Hemmagjord frö-nutella med hampafrön

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Mixa hampafröna i en matberedare tills dom är finmalda. Det går snabbt eftersom hampafröna har en väldigt mjuk konsistens.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad och rör om tills den är helt smält. Ta sedan av chokladen från värmen och blanda i kokosoljan.
  3. Tillsätt chokladen med kokosoljan till dom finmalda hampafröna och blanda i rivet apelsinskal, havssalt, vaniljpulver och lite av kokosmjölken. Mixa tills det går ihop till en slät kräm. Tillsätt mer kokosmjölk om den är för tjock. Smaka av och tillsätt sötning om det behövs. Hur mycket sötning du behöver och om du ens behöver det beror på vilken choklad du har använt och hur söt du föredrar din frö-Nutella.

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Camilla april 25, 2018 kl. 08:58

Så gott det ser ut! Ska jag verkligen prova. 🙂 Tack för receptet.

Svara

2 Mikaela Bjerring april 25, 2018 kl. 09:13

Varsågod och trevligt att du uppskattar det!

Svara

3 Anna J april 29, 2018 kl. 09:29

Mums så gott! Hampafrön är gott, kan tänka mig att det blir riktigt bra i en frö-nutella. 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring april 29, 2018 kl. 11:12

Hampafrö tycker jag passar utmärkt. Mild och god smak och mjuk konsistens. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: