– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Idag tänkte jag bjuda på ett riktigt gott recept på frö-nutella, där jag använt mig av hampafrön istället för hasselnötter. Ett hälsosammare och nötfritt alternativ med en rik och härlig smak av choklad och apelsin.



Detta behöver du:
- 2 dl hampafrö
- 100 g kokoschoklad eller någon annan hälsosammare choklad
- Rivet skal av 1 apelsin
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa havssalt
- 2 msk kokosolja
- 1-2 msk kokosmjölk
- Eventuellt lite fibersirap eller kokossirap
Så här gör du:
- Mixa hampafröna i en matberedare tills dom är finmalda. Det går snabbt eftersom hampafröna har en väldigt mjuk konsistens.
- Smält chokladen i ett vattenbad och rör om tills den är helt smält. Ta sedan av chokladen från värmen och blanda i kokosoljan.
- Tillsätt chokladen med kokosoljan till dom finmalda hampafröna och blanda i rivet apelsinskal, havssalt, vaniljpulver och lite av kokosmjölken. Mixa tills det går ihop till en slät kräm. Tillsätt mer kokosmjölk om den är för tjock. Smaka av och tillsätt sötning om det behövs. Hur mycket sötning du behöver och om du ens behöver det beror på vilken choklad du har använt och hur söt du föredrar din frö-Nutella.
Så gott det ser ut! Ska jag verkligen prova. 🙂 Tack för receptet.
Varsågod och trevligt att du uppskattar det!
Mums så gott! Hampafrön är gott, kan tänka mig att det blir riktigt bra i en frö-nutella. 🙂
Hampafrö tycker jag passar utmärkt. Mild och god smak och mjuk konsistens. 🙂