Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Kosttillskotten som kan vara effektiva vid pollenallergi!

av | maj 31, 2014 | Allergier - Astma, Blogg, Kosttillskott, Sjukdomar - Symtom | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Att lida av pollenallergi kan vara mycket påfrestande då det innebär att gå runt med en ständig inflammation i kroppen. Det påverkar den allmänna hälsan, välbefinnandet och livskvalitén i allra högsta grad. Det finns mycket man kan göra för att lindra sina besvär och genom studier har man sett att vissa näringsämnen kan vara till stor hjälp vid pollenallergi.

Kosttillskotten som kan vara effektiva vid pollenallergi!

Kopplingen mellan pollenallergi och immunförsvaret

Immunförsvaret är kroppens skydd mot främmande celler och ämnen. När en främmande partikel kommer in i kroppen uppmärksammar immunförsvaret oss på att något inte står rätt till. Om vi inte hade vårt immunförsvar, så skulle vi inte ha förmågan att veta när vi är friska eller sjuka, vilket är en avgörande faktor för överlevnad. Immunsystemets uppgift är att skydda kroppen från skadliga bakterier, virus, svampar, parasiter och andra mikrober som kan ställa till med skada i kroppen. Hos en del reagerar immunförsvaret dock även på ämnen som normalt är ofarliga, det som vi kallar allergi. Det är en obalans i immunförsvaret som vid luftburen allergi innebär att man t.ex. reagerar mot pollen, pälsdjur, damm och kvalster. För att bli av med ”det farliga ämnet” sätter kroppen igång en inflammatorisk reaktion. Den allergiska reaktionen är påfrestande för kroppen, vilket gör att man blir trött, energilös samtidigt som en rad symtom uppstår.

Studier om näringsämnen vid pollenallergi

När ditt andningsorgan är irriterat kan rodnad och svullnad visa sig på grund av frisättning av histamin. Quercetin har rapporterats ha en antihistamineffekt och laboratorietester har visat att quercetin påverkar intracellulära enzymer som kan bidra till att hämma frisättningen av histamin (2). Det kan då ge lindring vid rinnande ögon och näsa, samt svullnad i ansiktet. För att lindra symtom av pollenallergi har quercetin (antioxidant), bromelain (enzym) och C-vitamin (antioxidant) tillsammans visats sig vara mycket effektivt.

Vid en annan studie jämfördes effekten av quercetin vid kontakteksem och ljuskänslighet. Forskarna fann att quercetin är effektivt för att hämma rodnad. Ett tillskott av quercetin visade signifikant förbättring i båda förhållanden (3). Vid en studie som utfördes 2013 (4) fann man att quercetin hämmar ett enzym som bryter ner signalproteiner, vilket orsakar svullnad och luftvägsförträngning. Man såg att quercetin bidrog till uppmjukning av luftvägarnas glatta muskulatur, vilket tyder på att tillskott av quercetin kan vara en terapeutisk lösning för personer som lider av övre luftvägsbesvär (5).

Kosttillskott vid pollenallergi

Alpha Plus Pollazym är ett kosttillskott framtaget speciellt för att stödja kroppen vid pollenallergi. Det är ett enzymtillskott som innehåller de aktiva ämnena quercetin, proteas, bromelain, C-vitamin, papain och mangan. C-vitamin bidrar bland annat till immunsystemets normala funktion, samt motverkar trötthet och utmattning. Mangan är en antioxidant som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Quercetin har starka antioxidativa egenskaper och Bromelain som utvinns från ananas är en mycket effektiv form av enzym. Tillsammans stödjer dessa näringsämnen kroppens immunsystem och dess funktion. 

Holistic Pollenzym är ett kosttillskott speciellt framtaget att inta under vår och försommar när träd och växter blommar. Kapslarna är vegetabiliska och innehåller de aktiva ingredienserna bromelain, ingefära, quercetin, C-vitamin och kelp. Tillsammans stödjer dessa ämnen immunsystemets normala funktion och kan vara en stor hjälp för den som lider av pollenallergi.

 

Återförsäljare av Alpha Plus Pollazym hittar du här 

Återförsäljare av Holistic Pollenzym hittar du här

 

Källor och Referenser:

(1) Studie om probiotika och pollenallergi: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22728633

(2) Chirumbolo S. Rollen av quercetin, flavonoler och flavoner i modulera inflammatoriska cellernas funktion. Inflamm Allergi läkemedelsmål. 2010 september, 9 (4) :263-85. 

(3)  (5) Weng Z, Zhang B, Asadi S, Sismanopoulos N, Butcher A, Fu X, Katsarou-Katsari A, Antoniou C, Theoharides TC. är Quercetin effektivare än cromolyn blockera human mastcell cytokinfrisättning och hämmar kontakteksem och ljuskänslighet hos människor . PLoS One. 2012, 7 (3): e33805. doi: 10.1371/journal.pone.0033805. Epub 2012 28 mars. 

(4)  Townsend EA, Emala CW Sr Quercetin slappnar akut luftvägarnas glatta muskulatur och potentierar-agonist inducerad relaxation via dubbla fosfodiesteras hämning av PLC-och PDE4. Am J Physiol Lung Cell Mol Physiol. 2013 Jul 19. 

 

Relaterade inlägg:

6 Kommentarer

 1. KikkiSandström

  Intressant. Jag har vänner som är superallergiska såhär års. Ska tipsa 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Det är många som går runt med svåra allergiska besvär under vår och sommar och det är verkligen synd! Att inte kunna njuta fullt ut av sommar, värme och sol!

   Svara
 2. Marie

  Min syster hade svår pollenallergi och hon blev tipsad om att ta tillskott av quercetin och c-vitamin. Idag känner hon knappt av någon symptom!

  Svara
 3. Carina M

  Superbra tips! Ska dela vidare 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close