Gör din egen ansiktsmask med gurkmeja och Manukahonung

by Mikaela Bjerring on 3 juni, 2014 · 1 comment

in Blogg, Ekologiskt, Hudproblem, Huskurer - Husmorstips, Kroppsvård

Gurkmeja och manukahonung är två livsmedel med fantastiska och unika egenskaper både när det gäller för invärtes och utvärtes bruk. Dessa två ingredienser tillsammans blir även en förvånansvärt härlig ansiktsmask.
Ansiktsmask med gurkmeja och manuka honung
Ekologisk Gurkmeja är lika underbar för hudvård som för den inre hälsan. Örten innehåller betydande mängder antioxidanter och det aktiva ämnet curcumin i gurkmeja är både antiinflammatoriskt och antibakteriellt. Gurkmeja gör huden härligt mjuk och ger en påtaglig lyster. Regelbunden användning kan även bidra till en jämnare hudton. Traditionellt har gurkmeja under årtusenden använts på huden vid eksem, hudproblem och för bättre sårläkning.

Manukahonung skiljer sig från annan honung och är unik för sitt näringsinnehåll och sina kraftfulla antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. På huden bidrar manukahonung både med näring och fukt. Liksom gurkmeja har manukahonung en lång historisk användning bakom sig. Både inom traditionell medicin och som ett uppskattat skönhetsmedel för att förebygga åldrandet och vid olika hudproblem så som psoriasis, akne, eksem och dermatit.

Med ett par enkla ingredienser kan du göra en egen ansiktsmask med gurkmeja och manukahonung som lämnar huden väl återfuktad, mjuk och med en härlig lyster.

Detta behöver du:

  • 1 msk Ekologisk gurkmeja
  • 1 msk Manukahonung
  • 1 tsk äppelcidervinäger eller pressad citron (fungerar även utan)

Att tänka på:

Gurkmeja färgar allt gult så ha på dig mörka kläder och använd en mörk handduk. Huden kan även bli lite gul efteråt och därför rekommenderas det att göra masken på kvällen. När du tvättar ansiktet igen nästa morgon kommer resten av det gula att gå bort. Du kan även använda olja (t.ex.. kokosolja) som effektivt löser upp gurkmejans gula nyans på huden. Det finns de som använder gurkmeja som en naturlig brun utan sol, men det är väldigt få hudnyanser som passar med gurkmejans ”brun utan gul” effekt 🙂

Här kan du köpa Manukahonung och Ekologisk gurkmeja

Läs mer om egenskaperna av:

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Mia Johansson juni 6, 2014 kl. 12:38

Manuka honung har väldigt bra läkande egenskaper! jag brukar både använda det på huden och äta den 🙂 Helt fantastisk!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: