Gör din egen ansiktsmask med gurkmeja och Manukahonung

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 3 juni, 2014 · 2 comments

in Blogg, Ekologiskt, Hudproblem, Huskurer - Husmorstips, Kroppsvård, Recept Hår- och hudvård

Gurkmeja och manukahonung är två livsmedel med fantastiska och unika egenskaper både när det gäller för invärtes och utvärtes bruk. Dessa två ingredienser tillsammans blir även en härligt vårdande och välgörande ansiktsmask.

Gör din egen ansiktsmask med gurkmeja och Manukahonung

Gurkmeja och manukahonung för hudvård

Ekologisk gurkmeja är lika underbar för hudvård som den är för hälsan. Örten innehåller betydande mängder antioxidanter och det aktiva ämnet curcumin i gurkmeja är både antiinflammatoriskt och antibakteriellt. Gurkmeja gör huden härligt mjuk och ger en påtaglig lyster. Traditionellt har gurkmeja under årtusenden använts på huden vid eksem, hudproblem och för sårläkning, samt för att uppnå en jämnare hudton och som ett allmänt förskönande medel.

Manukahonung skiljer sig mycket från annan honung och är unik för sitt näringsinnehåll och sina kraftfulla antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. På huden bidrar manukahonung både med näring och fukt. Liksom gurkmeja har manukahonung en lång historisk användning bakom sig. Både inom traditionell medicin och som ett uppskattat skönhetsmedel för att förebygga åldrandet och vid olika hudproblem så som psoriasis, akne, eksem och dermatit. Genom att blanda gurkmeja och manukahonung får du en fantastisk ansiktsmask som lämnar huden väl återfuktad och mjuk med en härlig lyster.

Detta behöver du:

Så här gör du:

Blanda ihop ingredienserna till en pasta och applicera på väl rengjord hud i cirkelrörelser. Låt masken verka i 20-30 minuter innan du sköljer av den med ljummet vatten. Fortsätt därefter med din dagliga hudvårdsrutin.

Att tänka på:

Gurkmeja färgar allt gult så ha på dig mörka kläder och använd en mörk handduk. Huden kan även bli lite gul efteråt och därför rekommenderas det att göra masken på kvällen. När du tvättar ansiktet igen nästa morgon kommer resten av det gula att gå bort. Du kan även använda olja (t.ex kokosolja) som effektivt löser upp gurkmejans gula pigment på huden.

Här hittar du återförsäljare av manukahonung och ekologisk gurkmeja

Relaterade inlägg:

 

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Mia Johansson juni 6, 2014 kl. 12:38

Manuka honung har väldigt bra läkande egenskaper! jag brukar både använda det på huden och äta den 🙂 Helt fantastisk!

Svara

2 Mikaela Bjerring juni 7, 2014 kl. 13:05

Visst är manukahonung fantastisk! Jag har alltid en burk hemma och använder den till mycket.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: